Ana içeriğe atla

Şangay Dergisinın Go Fighting Programı Yazısı~




ZHANG YİXİNG

''Nihai'' Büyük Olaylar

Zhang Yixing kimdir? 90lı yıllardan önce doğanlar onu muhtemelen tanımayacaktır. Ama önemli değil, Dragon TV'nin varyete programı <Go, Fighting>'de, 90larda doğan bu ''küçük taze et'' komedi atletizminde Sun Honglei ve Huang Bo gibi ulusun amcalarının yanına katılacak. Yarışın sonucu nedir, bundan önce, bu ''taze et''in mücadele kapasitesinin en uç noktasını analiz edelim.

Denediği kıyafetler onu yükseltse bile, nihai şapşal 

Yüzündeki iki derin gamze sayesinde, Zhang Yixing insanlara ilk bakışta sıcaklık ve bir parça utangaçlık izlenimi veriyor.


Ve Kore'de EXO grubuyla çıkış yaptığı için, belki Çin izleyicileri arasındaki çoğu kişi sahne adı LAY olan bu Changsha çocuğuna aşina olmayabilir. Fanqie Tv'nin <Go Fighting> programına katılımı bize onu anlama (tanıma) şansı veriyor. Sıradaki,  keşif başlıyor....

Programın hazırlık bölümü ekibinden bahsedelim. Program ekibi en iyi sonuçları elde etmek için fazlasıyla çalışkandı. <Go Fighting> kardeşlerinin bütün kıyafetleri ölçülerine uygun olarak onlara özel dikildi.

Kıyafet hazırlıklarından biri EXO'nun Şangay konseri ile kesişti. EXO üyesi olarak Zhang Yixing, sahnedeki performansını bitirdi ve aceleyle otele döndü, yemeğini yedikten sonra kıyafet hazırlık bölümüne daldı.

Başta herkes Yixing'in aşırı enerji-tüketici konser yüzünden bitkin olacağını düşündü ama 20 dakikalık kıyafet deneme süresinde uzun ya da kısa olsun bu adamın enerjisinin coşkun olacağını asla hayal bile edemediler. Elbiseleri denerken ''Wing Chun'un Yumruğu''nun iyi bir taklidini bile yaptı. Bir ayağı masanın üstünde yükseldiğinde bile...Maymunlar tarafından gönderilmiş bir şapşal olmadığına emin misin?

Tabiki, ''normal'' ekip üyeleri Yumurta Yumurta Öğrencinin denetimsiz gitmesine asla izin vermeyecekler. (Ç/N: İngilizce adı Lay olduğu için ve yumurta bırakma (laying eggs) kalıbından dolayı sanırım herkes ona Yumurta Yumurta lakabı takmış. Çincesi: ''Dan Dan''). Yixing'in kıyafet siparişlerinin ölçüsünü alan jiejie (abla) ''Hareket etme!'' diyerek kendi küçük dünyasında derinlere dalmış Yixing'i hayata döndürdü.

Bunu takip eden konuşmada, herkese zihnini açmasını ve bu sahneyi hayal etmesini öneriyoruz---Uyarıyı duyduktan sonra, Yixing biraz utandı ve hala ölçü alındığını unuttuğunu söyledi. Jie jie zayıf bir biçimde ''Ben görünmez miyim?'' dedi. ''Nazik'' Yixing anında, ''Hayır, unutan benim'' diyerek onu avuttu. Jie jie zayıf bir biçimde ''Bu benim yok (görünmez) olduğumu söylemek değil mi...'' demeye devam etti.

Pekala, o bir şapşal olduğundan Zhang Yixing hareketlerini çevresindekileri eğlendirmek ve aslında sıkıcı olan işi daha ilgi çekici hale getirmek için kullandı.



''Nihai tatlı-dilli,  büyüklerinin sevgisini Lei-ge'ye getiriyor.''

3 Boyutlu dünyada ya da 2 boyutlu internet dünyasında, nerede olursa olsun Zhang Yixing kıdemlilerine, meslektaşlarına hatta hayranlarına karşı daima mütevazi ve kibar davranmaya devam ediyor.

Bir çok kişi Yixing'in Kore'de gelişmiş bir eğlence sektöründe çıkış yapmış olduğu gerçeğine itibar edecektir. Ama, bu sebeplerden yalnızca biri olabilir. Bununla birlikte Kore'de epey negatif haber tartışmalara sebebiyet verdi, Kim Yewon ve kıdemlisi Lee Tae Im'in birbirine çekişmesi olayındaki gibi, Kore eğlence sektörü camiasında tüm sanatçılar seviyeli ve nazik değil.

Bu sebeple, kıdemlilerini gördüğünde eğilen ve selamlayan bu Çinli çocuk için tevazu ve nezaket daha çok onun kalitesinden geliyor. Mütevaziliği çok sık görülüyor bu yüzden bu konuda daha bir şey söylemeyeceğiz bunun yerine herkese Zhang Yixing'in tatlı-dillilikteki yeteneğini göstereceğiz.

Go Fighting'in basın konferansında, Sung Honglei büyük abilerden biri olmasına rağmen sık sık Zhang Yixing'e karşı üzgünlüğünü dile getirdi. Bu herkesi çok meraklandırdı, bu büyük abi ve maknae arasında ne olmuştu, Sun Honglei huzur bulmakta zorlanacağı ne yapmıştı?


Daha sonra bireysel röportajlarında bile, Zhang Yixing'den bahsedilirken Sun Honglei bir kez daha onu incittiğini söylemeden edemedi ama sonra yanındaki ekip çalışanından ''ağzındaki baklayı çıkarmaması'' yönünde bir uyarı aldı. Her ne olduysa, her halukarda Lei da-ge kesinlikle Yixing'i zedeleyici (zarar veren) bir şey yaptığını ima etti.


Eğer gerçekten Sun Honglei'nin dediği kadar ''ciddi bir zarar'' ise, o halde aşırı dokunaklı olan şu ki, basın konferansında Zhang Yixing, Sun Honglei-da ge'yi suçlamadı, aksine ona fazlasıyla hayran olduğunu ifade etti ve hatta ona kocaman sarıldı. Büyükanne ve büyük babasının Sun Honglei'nin filmi ''Lurk''u izlediğini ve onu çok sevdiğini hatta iyi huylu torununa basın konferansında Lei da ge'ye sarılmayı unutmamasını özellikle söylediğini açıkladı.


Zhang Yixing'in sözleri sebebiyle hayranları büyükanne ve büyükbabasının jenerasyonuna yükseldi. (Ç/N: Yani yaşlıları da kendine hayran bıraktı) Sun Honglei de özellikle mutluydu. Söylemeliyiz ki, Zhang Yixing insanların hislerini fazlasıyla gözetiyor ve onun tatlı sözleri çok sıcak. Celebrity Chef programında Qu Ying'in etrafında dolanmaya devam edip ona ''Qu Ying jie'' diye seslenişini hala hatırlıyorum. Ne sevimli bir küçük kardeş.


''Nihai Saflık, neden gülmüyorsunuz?''

Go Fighting programı kapsamında, saflık, grubun tezatlığı. Grubun küçük, masum, genç kardeşi rolündeki Yixing, ''Aslında, kalbimde, küçük saf beyaz bir dünya var..'' dedi ama her bir abisi ''hilelerle dolu'' bir gruba yakalandı. Yixing, bu çocuk, küçük saf beyaz dünyasına diğer renklerden noktalar eklemek niyetinde.

Aiyo, çok yönlü bir şekilde koyarak ne yapıyoruz biz. Diğerleri Huang Bo gibi apaçık, taşı gediğine koyan kişiler--''Biraz 'pislik' buldum!'' Bu program ''kara'' oyunla dolu görünüyor.

Gerçekten nasıl ''siyah''tı?  Basın konferansı sırasında sunucu Wang Zhijian herkesten programdaki Go Fighting biraderlerinden dayak yeme konusundaki deneyimlerinden bahsetmesini istedi. 6 kişi arasında yalnızca Zhang Yixing ona yardım etti ve Wang Zhijian'a bir kase ''ruh için çorba'' verdi: ''Diğer yandan eğer bu dünyada hakikatin, iyiliğin ve güzelliğin olduğuna inanıyorsan, bu yeterlidir. Biri sana vurduğunda, sana yardım eden biri de olacaktır.''

Zhang Yixing'in saf zihni yalnızca pogramda değil günlük hayatına da yansıyor. Sık sık basit ve saf (hilesiz) tavırlar sergiliyor. Apaçık bir şekilde onun çoktan endüstrideki fazlasıyla etkileyici bir idol olduğunu söylemeden edemezsiniz.


Programda kullanması için hazırlanan ayakkabılar ona verildiğinde, çiftlerden biri çok küçüktü bu yüzden ayağına küçük geldi, sıkıştırdı; diğeri ise çok büyüktü dolayısıyla bol geldi. Bir çiftten diğerine sürekli ayakkabı değiştirdi....Ama yalnızca titiz olmadığından değil, aksine, herkese EXO konserindeki ilginç hikayelerden birini -üyelerden birinin sahnede ayakkabısını kaybedene kadar dans edişini- anlatmaya başladı.

Yanındaki gülmekten yorulmuş ve gülerken hareket etmeyen bayan hayranlarını görerek ilgiyle sordu '' Neden gülmüyorsunuz ah?'' O cana yakın tonlamayla ve insanların gülmeden edemediği tavırlarla tamamen sıradan biri.

Nihai hız, motorsiklette büyük bir yolcuya dönüşüyor.

Go Fighting grubu biraderleri kendi ayakları üzerinde hızlı olmayı görev edindiğinden, Yixing fiziksel güç açısından da görevleri bitirirken hızlı olmak için sıkı çalışıyor. Takım içinde ışık hızında olarak adlandırılan Yixing çok hızlı koşuyor. Diğerleri için de yakalamak zor. Sunucu Yixing'i takip eden PD'nin en çok koşan ve daima ''kaybeden'' kişi olduğunu açığa çıkardı. Bu ima....

Ayrıca herkes, ''kameramanı sepetleme'' ve motorsiklete binme olayını konuşuyordu. Yixing basın konferansında bunu o zamanki durumun çok acil oluşuyla açıkladı! Bununla birlikte Yixing'in bu deneyim sonrası yeni bir takma adı ortaya çıktı- ''kameramanı-sepetleme-uzmanı''


Doğrusu, Yixing'in kameramana acı çektirmesi yalnızca Go Fighting programı ile sınırlı değil. Kısa süre önce, Yixing, Zheijang TV'nin Running Man programına konuk olarak katıldı. Ve ayrıca bir noktada, kameramanını kaybetti. Muhakkak, Yixing'in ''tavşancık'' lakabı durduk yere verilmedi. 




Nihai eğlence yeteneği, hiçbir yere yerleştirilmeyen eğlence algısı. 

Aslında, sanatçılar için ''sevimli görünmek'' varyete şovların bir parçasıdır, sahiden ekstra puan ekler. Yoksa, neden Wang Zulan dikkat çekici varyete şovlarda olmaya elverişli olsun? Ama endişelenmeye gerek yok, Yixing kendine has artistik yeteneklerine sahip, sadece bu da değil, (o) kesinlikle sade ve doğal bir tip. 

Hadi ilk olarak ''Go Fighting'de bir görevi bitirmek için giydiği pejmürde kıyafet ve yoldan geçenlerle karşılaşma sürecinden bahsedelim. Bu onun idol paketinde ufak bir etkiye bile sahip olmadı ya da onlar (yoldan gelip geçenler) kendilerini onun çok ama çok sevimli ve komik yüzüne fazlasıyla kaptırmıştı. 

Happy Camp'te , ayrıca Yixing'in sunucu Xie Na ile görüştüğü her vakit, ''karanlık geçmişi'' diye adlandırdıkları çocukluğuyla ilgili ona sataşıyorlar. Ve her seferinde, izleyicilerin eğlence kemiğini gıdıklamakta başarılı oluyorlar. Dahası, Running Man'in Kore versiyonunda o asla kaçırılmaması gerekilen komik dırdırcı görünüşüyle kaçmaya çalışıyordu. 

Yixing günlük hayatını bile her gün komedi şovuna çevirebilir. İşte sizinle muhtemelen hayranların daha iyi bildiği bir anlatım paylaşmak istiyorum-- EXO'nun ilk turu zamanlarında olmalı, yer Şangay. O zaman, Yixing akşam yemeği sırasında kazara çok fazla içki içti, bir tavşana benziyordu ve otele dönüş yolu boyunca hopladı zıpladı ama hayranlarını samimiyetle selamlamayı unutmadı. Sonra görünen o ki otelin döner kapısına yapıştı, gitmeyi reddederek ikide bir kapıyı döndürüyordu. Böylelikle, gece otelin girişinde hiç usanmadan bekleyen hayranlara ''rahatlık'' verdi.

Akabinde, sonraki gün havaalanında,  herkes yüzünü kapüşonla saklayarak sıvışan genç bir adam gördü...

Trans cr: Layixingworld 
Çeviri: Mira 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık