Ana içeriğe atla

Zhang Yixing L'Officiel Homes Röportajı


Ünlü olmak mümkün olduğunca erken yapılmalı

[Ünlü olmak mümkün olduğunca erken yapılmalı uzun zamandır kendimi küçük bir taze et olarak nitelendirmedim]

12 Kasım akşamı, Changsha'nın Helong Stadyumunda 50.000 kişilik kapasitesiyle, bir Dünya Kupası maçı seyir halindeydi. Maç başlamadan önce, sunucu milli futbol takımı için ulusal marşı söyleyecek kişinin EXO grubundan popüler idol Zhang Yixing olduğunu duyurdu. Bu kez kamera önünde belirdi, boynuna [Çin takımı, jiayou] yazılı kırmızı bir atkı sarılmıştı, <Gönüllülerin Marşının (Çin'in milli marşı)> giriş kısmı çalmaya başladı. Bilinmelidir ki 90lar sonrası Changsha doğumlu bu çocuk, 2 gün önce Hunan TV'nin sunuculuk yapıp şarkı söylediği <Double 11 Festivali'ne> katılımını yeni bitirdi ve bir hafta önce  <Happy Camp> çekimleri için memleketine geri döndü. 

Zhang Yixing programını ağzına kadar doldurdu. Onunla röportaj yaptığımız gün, ekibi  onun için 3 etkinlik planlamıştı, film çekiminin yanında sonradan bir web portalından röportaj kabul etmesi gerekiyordu. Personeli şu andan itibaren gelecek yılın ortasına kadar Zhang Yixing'in programında boş vakit olmadığını söyledi. (Bu sabah 9'da film stüdyosuna vardığımızda, giysi odasında dişlerini fırçalıyordu.) İşinin gece kaçta biteceği konusunda personeli de bir şey diyemedi. 

"Ünlü olmak mümkün olduğunca erken yapılmalı." Bunu 1991'de doğan bir sanatçının söyleyeceğini hayal etmek zor, bu sebeple o kendini "küçük taze et" olarak nitelendirmeye uzun zaman önce son verdi. <To Be A Better Man> dizisindeki partneri çocuk yıldız Guan Xiatong'a ilişkin olarak, "O yalnızca 18 yaşında ve şimdiden bir sürü dizide yer aldı, halbuki ben 17 yaşımda yetişkinlikten sadece bir adım uzaktayken, stajyer olmak için Kore'ye gitmiştim." dedi.

17 yaşındaki Zhang Yixing kendi aklıyla büyüdü. "Annem benimle bir sözleşme imzaladı, 18 yaşıma girdiğimde artık benimle ilgilenmeyecekti." O aldığı birkaç yolu düşündü, tabakları yıkamak, çamaşırhanede çalışmak; şakayla karışık "Çamaşırhane 18 yaş altındakileri kabul etmediği için." dedi, bu yüzden orada kalamamış. O zamanlar "anlaşma ailemin bir kuruş bile katkı sağlamayacağı bundan sonra  kendi başıma geçinmem gerektiğiydi." Fakat daha iyi düşününce,13 yaşında Hunan TV'nin Star Academy yarışmasında üçüncülük kazanmıştı bile, neden gücüne oynayıp SM şirketinin Çin elemelerine başvurmasındı ki? Düşüncesi oldukça basitti, bu yolla "idareten geçinebilir ve aynı zamanda bir şeyler öğrenebilirim, zamanı geldiğinde ilk altın küpümü kazanabilirim." 

Beni sevenleri hayal kırıklığına uğratmayacağım 

[Hayalim beni sevenleri hayal kırıklığına uğratmamak ve dürüst bir şekilde varlıklı bir hayata doğru yürümeme olanak sağlamak.] 

Yixing'i küçüklüğünden bu yana yetiştiren büyükanne ve büyükbabası derhal itirazlarını yöneltti. İkisi de öğretmenlik mesleğindeydi ve onun sanata yönelmesini istemiyorlardı. "Bir çıkış yolu göremeyeceğimden endişeliydiler, ünlü olmak kolay değil." Yurtdışına gittiğinde, aile fikir ayrılıklarına sahipti. "Annem bana karşı çok destek vericiydi." Zhang Yixing'in annesi şimdi yanında ona eşlik ediyor, o zamanlar "annem de bir sanat aşığı. Andy Lau'nun şarkılarını dinlemeyi seviyor." Oğlunun 6 yaşında trafik kurallarına uymayı tanıtan ilk hayır işi piyesi zamanlarından bu yana annesi onu kariyerinde ilerlemeye teşvik ediyordu. Yixing bir stajyerken, oğlunu Kore'de görme fırsatı nadir olmasına karşın yine de tanıdık bir isim vermek için onunla "buluşmaya" giderdi. 

Kore'deki 4 yıllık eğitiminde Zhang Yixing daima eğitim stüdyosuna ulaşan ilk ve oradan ayrılan son kişi oluyordu. Zhang Yixing iş yerinde bitkinliğini kolayca açığa vurmaz; tıpkı Weibo kimliğindeki gibi "Sıkı çalışır sıkı çalışır ve  daha sıkı çalışır.", röportaj sırasında da "sıkı çalışmaktan" ve "hayranların beklentilerini boşa çıkarmamaktan" sıklıkla söz etti. Ona göre sebebi basit: yalnızca sıkı çalışarak bir şeyleri öğrenebilir ve ödül alabilirsiniz. "Dileğim beni sevenleri hayal kırıklığına uğratmamak ve dürüst bir şekilde varlıklı bir hayata doğru yürümeme olanak sağlamak"


Ben çay yapmayı ve içmeyi seven 90lar sonrası bir çocuğum, bu doğru. 

[Benim 90lar sonrasında doğan çocuklara benzemediğimi mi düşünüyorsunuz? Ben genellikle çay yapmaktan ve içmekten keyif alırım. ]

Çekimler ve kıyafet değiştirme arasında Zhang Yixing'in giysi odası Starbucks kağıt bardaklarıyla doldu. Ona eşlik eden 5 ekip üyesi vardı, onlardan 2'si Kore'deki makyözü ve kuaförüydü, işteyken sıklıkla ablalarıyla şakalaşıyor. Diğer olgun sanatçılar gibi, her iki taraf sonunda mutabakata ulaşana dek fotoğrafçıyla pozları ve hareketleri görüşüyordu. 

Sıkı çalışmaya ve işteki performansına ilişkin yanıtları birine bu genç popüler idol gerçekten de 90lar sonrasının evrensel bir temsilcisi olarak nitelendirilebilir mi diye düşündürüyor. "Benim 90lar sonrasında doğan çocuklara benzemediğimi mi düşünüyorsunuz?" Zhang Yixing kahkahaya boğuldu. "Ben genellikle çay yapmaktan ve içmekten keyif alırım. Belki de küçüklüğümden bu yana büyükanne ve büyükbabamla yaşadığım için hayat alışkanlıklarım onların izinden gidiyor." Tabiki, onın normal genç bir yanı var, Weibo'da selfie paylaşmak olsun ya da özelde akıllı telefonunu yanından ayırmamak olsun. "Ayrıca gençlerin oynamaktan hoşlandığı mobil oyunları ben de seviyorum, tüketim alışkanlıklarım herkesinki gibi, bu annemden öğrendiğim bir şey annem özünde 90lar sonrası doğan biri." 

Grubu EXO'nun popülaritesinin neden böylesine yüksek olduğunu sorduğumuzda "En önemli şey şans, bunu takiben hayranların desteği, şirketin hazırlığı ve sıkı çalışma." Bu cevap "örnek cevaplara" daha fazla benziyor, yıllarının ötesindeki olgunluğu gösteriyor. O çok hassas, hayranlarının dizginlenemez tutkusuna ilişkin olarak, onları rasyonel olmaları için ikaz ediyor. Menajer bu söylem için, Kore'nin eğlence sektörünün ve şirketin kendi sanatçıları için sahip olduğu ağır koruma sebebiyle, EXO'nun Çinli üyesinin zihnen başkalarına kıyasla daha masum/naif olduğunu "uydurdu". Onun bakış açısına göre, Zhang Yixing sosyal hayatıyla özel hayatını ayrı tutmaya devam eden biri, işinde profesyonel bir tutuma sahip özel hayatında ise bir çocuk gibi yaşıyor. 

Kuzunun da bir siniri var 

[Bir kuzunun da kendi siniri var, eğer öfkelenirse diğerlerine kafa atar]

Zhang Yixing en çocuksu yanını onu üne kavuşturan Go Fighting'de sergilemiş olmalı. Bu rekabetçi program  6 adamla birlikte olağan izlenme değerleriyle yola çıktı, son evrenin ortalarında "patladı" ve  patlayan, çok sevilen bir program haline geldi. "Go Fighting'in 3 Dahisi" oyuncuları Huang Bo, Huang Lei ve şarkıcı Show Luo'nun "Go Fighting'in 3 Aptalları"na sataşmasının dışında, Sun Hong Lei ve Zhang Yixing arasında süregelen hikaye de izleyiciler arasında sıcak gündem haline geldi. Bununla birlikte Zhang Yixing'in "yavaş tepkilerinin" dışında "tapılası sevimliliği" Sun Hong Lei'nin "ihanetiyle" buluştuğunda çok fazla kınama/hoşnutsuzluk gördü. Bazı internet kullanıcıları onun programda bilerek saf davrandığından şüphe etti,  buna ilişkin olarak Zhang Yixing bir senaryoya göre rol yaptığını reddetti. "Honglei-ge ve ben doğal bir kimyaya sahibiz. Çekimlerin başında onunla pek samimi değildim fakat o an onun yakışıklı ve merhametsiz Yu Zecheng'i canlandırdığını çoktan biliyordum (Ç/N: Sun Hong Lei'nin Lurk dizisindeki karakterinin adı) Doğrusu tüm abiler benimle çok iyi ilgileniyor." 


Program ilerledikçe, "Küçük Kuzu" Zhang Yixing'in imajı insanların kalbini kazandı. "Benim burcum koyun, bu yıl koyun yılı. Koyun ve ben, ikimiz de adil ve oldukça temiziz." Zhang Yixing sözlerine şöyle devam etti "Koyunun da (kuzunun da) kendi siniri var, öfkelendiğinde diğerlerine kafa atacaktır. Kişiliğinin o kadar da harika olmadığını açıkça söylese de hoşgörü sınırı epey yüksek. "Sanatçıların daha fazla müsamaha göstermesi gerekebilir. Bir yandan bu büyükanne ve büyükbabam böyle öğrettiği için, diğer yandan ben bir stajyerken bir anlaşmazlık yaşanmıştı bu yüzden hoşgörü göstermenin en iyisi olduğunu düşünüyorum."


Kendi hayalimin düşmanıyım 

[Hedefim durmaksızın kendimi aşmak, hayalimin düşmanı benim ] 

Fakat o izleyicilerin kendisi hakkındaki izlenimlerinin  bir kuzuda takılı kalmasını istemiyor. Diğer alanlarda birçok şeyi denedi, örneğin filmlerde rol aldı.< Ex Files 2> galasında "Aşk Üçgeninde" olan bir karakteri canlandırdı; yakın zamanda galası yapılan <Oh My God> onun sinemayla ilk temasıydı, o da diğer yeni çıkış yapanlar gibiydi, yapım ekibine girdiği ilk gün  afallamıştı, ilk sahnesinin yeniden çekilmesi gerekmişti. İyi bir film çekebilmek için bir çok filmi gözden geçirdi, <Farewell My Concubine> filmini yeniden defalarca izledi. Ve neyse ki yönetmenin ve diğer oyuncuların yardımı ile kendi kısımlarını bitirebildi. "Senaryo ve oyunculuk yetenekleri" hepsi talihsizlikti, bu şekilde kendisine yalnızca 60 puan verebildi. Sonraları daha iyiye gitti, ikinci film işinde kendisine 61 puan verebildi. 

Bu çocuksu aura, hoşgörü ve titiz tabiat gözlerimizin önündeki Zhang Yixing'i oluşturuyor. "Hedefim durmaksızın kendimi aşmak, hayalimin düşmanı benim, her şey benimle benliğim arasındaki bir savaş, kendimle yaşayabilmek değil. Kılı kırk yaran benliğimin en son noktaya erişip sonunda sıkı çalışmaya dönüşmesi gerekiyor, yine de sıkı çalışmayla dahi iyi sonuçlar elde edilemeyebilir." 

Eng Trans: Laymerence&Elaysiums
Çeviri: Mira (singmira0710)

Yorumlar

  1. . Menajer bu söylem için, Kore'nin eğlence sektörünün ve şirketin kendi sanatçıları için sahip olduğu ağır koruma sebebiyle, EXO'nun Çinli üyesinin zihnen başkalarına kıyasla daha masum/naif olduğunu "uydurdu".
    ben bu kısma takıldım menajer derken lay in menajerini mi kastediyor ve layin bilerek masum gösterildiğini mi söylenmek isteniyr

    YanıtlaSil
  2. Evet Lay'in menajeri kastediliyor. Fakat burada bilerek masum gösterildiğinden ziyade Lay'in bu tavırlarına karşılık olarak bu açıklamayı öne sürdüğünü söylemeye çalışıyorlar diye düşünüyorum. Yani Lay böyle biri olduğundan bu tür tepkiler veriyor denmeye çalışılmış. İngilizcesindeki ifadeye sadık kalarak çevirmeye çalıştığım için biraz soru işareti bıraktığının farkındayım fakat Çincesinden teyit edemiyorum bu sebeple olabildiğince en doğru şekilde açıklamaya çalıştım. Şöyle bir olasılık da olabilir, şirket grup üyelerine bir imaj çizer çıkış öncesi ve üyeler de o imaja göre hareket ederler belki kastedilen şey bu da olabilir. Lay'in kendi karakteri sahiden naif/masum fakat şirketin "Healer Lay" karakterine uygun olarak olduğundan daha da fazla masum bir imaj çizmesini istemiş olabilir. Açıklamam yeterli gelmiştir umarım. Geç cevap verdiğim için özür dilerim, yorumunuzu yeni gördüm.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık