Ana içeriğe atla

[160526] Go Fighting Bağış Gecesinden Hayran Anlatımı


 Giriş yaptıktan sonra yukarıya baktım, hakikaten bilincine varmaksızın tümüyle etkilenmiş hissettim. Sahne çok havalıydı, bu sanki bir şeylerin geleceğinin, gittikçe havaya girerek yağmurluğunuzu yırtana kadar bitmeyeceğinin işaretiydi. Ben gerçekten de plana boyun eğdim, yağmurluğumu giydiğim vakit önünde büyük bir delik oluşturmak için yırttım. Ansızın farkına vardım: “Bu yapım ekibinin bütçesinin sınırlı olduğu anlamına geliyor, koşullar biraz sertti. Ama bu Go Fighting değil mi, programın temasına bir hayli uyuyor. Yalnızca buna dayanıp,  konsere 99 puan vererek fazlasıyla böbürlenmiş olmaktan korkmuyorum.



Yağmurda yarı transparan yağmurluklar giyiyorduk, bekleyen Xingmiler 6 kişiydi. Tıpkı bir araya gelen bir aile gibi, sıcacıktık.

Bu kez, Yönetmen Yan konuşmak için dudaklarını araladı (açılıştan önce), söylediği tek bir cümleydi: “Evinize hoşgeldiniz, millet.” Herkes bir anlığına sersemlemiş ve hemen ardından tezahüratlar patlamıştı.

Yönetmen Yan’ın sesi hafiften boğuktu, söylediği her şey güzelce üzerinde düşünülmüş, telaşsız ve çok sakindi. Hâl böyle iken, ansızın insanları gözü yaşlı edebiliyordu. Orada oturmuş konseri bekleyen, Go Fighting sevgisiyle dolu her bir izleyici onun tarafından sevildi, hepsi onun tarafından hayranlık duyulan, sevilen ve onun büyüttüğü çocuklar gibiydi.

Bu tür bir aidiyet hissi hiç de acıklı değildi, ve şu sözleri boşuna seçmemiştim, “Bir anda sanki herkes bir bütün oldu.”

Konser başladı.

(Hayran burada Yixing’in sahnede belirişinden ve kendisinin onu anında bulmasından, Yixing’in hareketlerinden, nasıl da sevimli olduğundan ve Show Luo ile göz teması kurmasından söz ediyor)


Lei-ge, ve Hong Lei-ge’nin sunuculuğu eğlenceliydi. Onları canlı görmek ekrandan görmekle tıpatıp aynıydı, komik noktalar sayısızdı, herkes güldü durdu güldü durdu.  O ikisinden biri sataşıyor diğeri de abartmadan, maskaralık yapmadan, yalnızca sözlerini kullanarak ona arka çıkıyordu. Onları 3 saat boyunca dinleyebilir ve de bundan hiç sıkılmazdım.

(Hayran burada Wang Xun’un sahnesinin hareketli oluşundan söz etmiş)


Kuzu ve JJ Lin’in düetinden söz edecek olursak, çok güzeldi. Açılıştan itibaren Kuzucuk’un piyano çalışına yakım çekim yaptılar, o kadar yakışıklıydı ki çığlık atıyordum.





Sesleri bulaşıcıydı ve öylesine içtendi ki çığlık atmayıp sakinleşiverdik, çığlık atacak ne var yüzünü ellerinin arasına al ve dinle. Bu noktada Kuzucuk’un bir şarkıcı olmaya gerçekten de uygun olduğunu düşündüm. Sesi Tanrı-vergisiydi, şarkı söylemek, kalpleri titretmek, ikinci dili gibi kullanılmak için yaratılmıştı.




Şarkı söylemenin ardından ikili kucaklaşıp ayrıldılar.JJ Lin mikrofonu tuttu ve “ZHANG YIXING---“ diye bağırdı. Kuzucuk teşekkür etti ve eğilerek selamladı onu. Sonra konuşmaları sırasında Zhang Yixing,  JJ Lin’in onu öven ve ona onay veren ilk kişi olduğunu söyleyerek JJ Lin’in onu nasıl da cesaretlendirdiğinden , bunun için bugün bu adımı atabilmek uğruna nasıl mücadele edip sıkı çalıştığından söz etti.


(Bu kesitte uzun bir paragraf boyunca JJ Lin ve Yixing’in geçmişinden söz edip bunun kendisini duygulandırışından bahsetmiş)


Usta, Kuzucuğun elini tutup onu bir işkence oyunu oynamaya götürdü.
Pekâlâ pekâlâ itiraf etmem gerek, o (Lay) sandalyeye bastırıldığında aklıma süzülen şeyler kötü şeylerdi, yapım ekibini hafife almışım. Bir sonraki kremşanti bombardımanıydı, Xingmiler mutlulukla bağırıyorlardı, ben hâlâ kirli (müstehcen) fikirlerime dalmış durumdaydım bu yüzden dünyayı net göremiyordum.
Beyaz (krem), neredeyse bayılana kadar çığlık attım. Suçluyum. Sarı, mavi, mor…
Kuzucuk kendisine siper etmek için sessizce bir elini kaldırdı, biraz korkmuştu, bu hareketin onunla hiçbir alakası yoktu, küçük bebiş sessizce  cezasını beklerken yine de gözlerini kısarak baktı ve somurttu. 




Makinenin sesi yankılandığında tüm benliği korkutulmuştu ve o yerinde sıçradı. Küçük Kuzucuk, ah seni zavallı şey. Pembe bir duş başlığı takıyordu, daha yeni doğmuş bir bebek ceza almak için orada bulunuyor, dünya çok acımasız.






Üzerinde durmak istediğim birkaç şey var, Yixing ilk önce kimi kurtaracağını sordu, Kuzucuk’un planı her ikisini de kurtarmaktı fakat çok paniklemişti, gözleri kapalı bir hâlde konuşuyordu. Sonra eliyle yüzünü kapattı, tüm vücudu kremşantiyle kaplanmıştı. Bir şey yaptı, hem de çok büyük bir şey, krem tatlıydı. Kuzucuk dilini dışarıya çıkardı, üst dudağındaki ve alt dudağındaki kremi yaladı, sonra kremi silmek için elini kullanıp  elini yaladı.
İyi, benim canım yok zaten.

Bu görsel şölen devam etti, o gittiğinde tüm bedenim felce uğramıştı.


Ciddi bir şeylerden konuşalım, Xiao Zhu çok havalıydı ah, aşırı havalıydı, nasıl havalı davranacağını iyi biliyordu, inanılmaz derecede havalıydı, o dans ettiğinde tüm stadyum ateş aldı. Birkaç yıl öncesini düşündüm, onun dizisini izlemiş ve hayranı olmuştum. Domuzumuz (Show Luo’nun lakabı), havalı bir domuz.

Bo-ge sahnede belirdiğinde, yağmur daha da şiddetlenmişti, saçları ıslaktı. Yalnızca bir ışık demeti , ışığın altında dökülen yağmur damlaları eşliğinde Bo-ge’nın figürüne vuruyordu. Bo-ge’nin şarkı söyleyişi çok iyiydi, bu sahne çok güzeldi tarif bile edemiyorum. O anda pek çok şey düşündüm. Huang Bo-ge çok iyi bir insan, güzel kadınlar onu seviyor ben de onu seviyorum.  Yaş ve zaman onu kırıştırmıştı, onun öldürücü gücü büyüktü.

İşte bunlar  Go Fighting sunucuları, yetenekli ve kültürlüler, hakiki zirveye ulaşmış birileri onlar. Ve gerçekten  bundan üstün bir şey daha yok.
Heyecan verici performanstı, sonra hoşça kal deme zamanı geldi ve insanlar gerçekten de ayrılmaya dayanamadılar. Çünkü ikinci sezonun son bölümüydü, herkes çokça söz  etmişti, Kuzucuk her bir abisine teşekkür etti. 

Bo-ge’ya minnettarlığını ifade ettiği şeyler arasında Bo-ge’nın onun  ıstakoz başı yemesine yardımcı olması vardı ve hatta Bo-ge (Yixing karşı çıktığında) “Sen benim öz çocuğum gibisin, sorun değil.” demiş. Bu en duygulandırıcı olanıydı, onu bir başka hususta yetiştirmek ve eğitmek. Fakat bu hareket gerçekten de pek çok anne baba ve çocuğun paylaştırdığı türden bir andı; balığın başını büyüklere bırakmak, ve karideslerin başı da sıklıkla ebeveynler tarafından yenir. Bu samimiyet ve sevgi inkar edilemez bir şekilde açığa çıkmıştı.  
Bo-ge’nın Kuzucuk’a karşı iyi olduğunu biliyordum fakat Bo-ge’nın ona karşı bu kadar da iyi olduğunu bilmiyordum, gerçekten çok duygulandım. Kuzucuk’umuz Bo-ge ile tanışarak kutsanmış.



Ve işte söylemek istediğim bir başka şey final oyunu bölümünde, pek çok kız hayran Kuzucuk’la el sıkışmak istedi, bir sürü kişi vardı bu yüzden Usta (Huang Lei), Kuzucuk’a önden kalkan olarak onu korudu. İyi huylu Yixing yalnızca yüzünü kapattı çünkü çok kalabalıktı- biri gidiyor öbürü geliyordu. Kuzucuk’un eli birçok kişinin tutması için uzandı. Bu çocuğun huyu güzel, geri çevirmedi ve çekinmedi. Usta yalnızca ona bu şekilde kalkan oldu. Bu sahne apaçıktı, gerçekten de bir ömür boyu Kuzucuk’un biricik Ustası Huang Lei olacak. Öğrencisinin üzerine böylesine titreyecek, ona böylesine özenle bakacak kimse yok. O gerçekten iyi biri.




Kuzucuk  Xun-ge’ya da teşekkür etti, aslında Xun-ge da bu çocuğa karşı gerçekten çok iyi. Daha önce (Ç/N: Go Fighting’in Sanya’da çekilen bölümünde) bu çocuk (Yixing) ıstakoz yemek istedi bu yüzden Xun-ge dişleriyle onun bir tane tutmasına yardımcı oldu. Nasıl desem, doğrusu Kuzucuk’umuz inatçı bir çocuk, yapabileceği şeyleri kendi başına yapar yapamayacağı şeylerde her hâlükârda kendini yapmaya zorlar fakat Xun-ge’ylayken kendisini zorlamasına gerek yok. Istakoz yemek istiyor fakat tutmaya cesaret edemiyordu ne yapsın? Xun-ge bir an dahi düşünmeden onun yanına gitmişti.





Xiao Zhu, haha, aslında Kuzucuk ve Xiao Zhu’nun etkileşimleri de sayısızdı, birbirlerinin kulaklarını ısırıyorlardı. Onları birlikte görmeyi çok seviyorum. Abiler arasında Xiao Zhu ve Kuzucuk’un yaş farkı en az olanı, diğerleriyle olduğu kadar kıdemlilik/büyüklük olmadığından birlikte şakalaşabiliyorlar.
En önemli şey Xiao Zhu’nun Küçük Kuzu’yu yemeğe ve içmeye götürmesi! Wah—yalnızca buna dayanarak, Xiao Zhu-ge’nın Küçük Kuzu’nun kalbinde güzel Tanrısal bir varlık olduğunu söyleyebiliriz.



Daha sonra Bo-ge konuştu ve teşekkür etti, dört bir yana dönerek izleyicileri selamladı. İşte bu bizim Bo-ge’mız, o Huang Bo, Bo-ge izleyicileri her yönden selamladı.

Sonra Küçük Kuzu’muz ve Xiao Zhu da Huang Bo ile birlikte selam verdi, bize doğru selam verdiğinde sersemlemiştim.




Daha öncesinde Küçük Kuzu gözü yaşlı bir şekilde konuşuyor ve gözlerini siliyordu. Onun selam verişi sonucu gözlerim sulanmadan edemedi.

Dürüst olmak gerekirse, izleyiciler olarak onlara verebildiğimiz destek çok da büyük değil, onları seviyoruz yapabildiğimiz tek şey bu. Onlar zorluklara katlanıyorlar, uç noktada şeylere meydan okuyorlar. Ve en sonunda içtenliklerini kullanarak yağmur altında konseri sonuna kadar izleyen herkese selam veriyorlar.  



Lei-ge 3. Sezon hakkında konuştu, söylediği özgülükleri hatırlayamıyorum fakat düşünce şuydu kaç sezon olursa olsun Go Fighting’e daima devam edecekler. Evet evet, zaman sınırlanamaz, hiçbir şey bu 6 adamın uzunca bir süre birlikte yürümesini kısıtlayamaz. Karşılıklı anlayışları, kamera önündeki uyumları, birbirlerine verdikleri destek ve yardım, tüm bunlar, sahip oldukları tüm bunlar bu dünyadaki en iyi şey çünkü dostlar hayat boyu var olur.

Küçük Kuzu bir keresinde bizim olduğumuz alana doğru baktı, herkes ona L işareti yaptı fakat o bize eliyle 6 işareti yaparak karşılık verdi. O an herkesin el işareti 6 olarak değişti. Evet, “L” değil “6” çünkü Go Fighting’de 6 kişi var yalnızca Lay değil. O gerçekten buna değer veriyor, kalbinin derinliklerinde ağır bir şekilde tartıyor.


Ve sonra altı kişi sıkıca kucaklaştılar, gerçekten sımsıkı bir kucaklaşmaydı, öyle sıkı kucaklaşmışlardı ki onların kollarındaki damarları görebiliyordunuz.  Erkekler arasındaki türden bir kucaklaşmaydı, bir halka içindeydiler kimse onları ayıramazdı, mutlulukla  gülüyorlardı her birinin yüzünde bir gülümseme vardı.




Sahneden indikten sonra, Küçük Kuzu sahne dışında bir mikrofon tutup kasten sert bir ses tonu kullanarak herkesten çabucak eve gitmesini, ılık su içip sıcak bir duş almalarını istedi. Neredeyse gecenin 11’i olmuştu onun şarkısını dinlemek için zamanımız olursa sadece bir kereliğine olsun dinlememizi  istedi ve beğenirsek ikinci kez dinleyebileceğimizi söyledi.

Ve son olarak bu yazıyı sonlandırmak için Yönetmen Yan’ın sözlerini kullanacağım. “Go Fighting, asla ayrılmaz.” 
*Lütfen kaynak belirtmeden paylaşmayınız.*

Eng Trans cr: Laymerence
Çeviri: Mira
Photo cr: logo

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık