Ana içeriğe atla

[160820] Lay'in Stüdyosunun Sasaeng Aktiviteleri Hakkında Uyarı Bildirisi!


Zhang Yixing 18 Ağustos’taki programlarını tamamladıktan sonra, dinlenmek için Şangay’da bir otele giriş yaptırdı. Aynı akşam saat 10’da, personel  Yixing’in kaldığı katta gezinen iki kız (Böylesine iğrenç hareketlerde bulunan o iki kişiyi Xingmi olarak kabul etmeyi reddediyoruz) olduğunu keşfetti. Bu kişiler kimlikleri konusunda yalan söylediler, “Birine bakıyorum fakat oda numarasını unuttum” gibi birçok bahane öne sürdüler ve Yixing’in odasına girmeye teşebbüs ettiler. Personelin onların eylemlerini görmesiyle otel güvenliğinin yanı sıra korumalarla uzaklaştırıldılar. Bunun ardından, odaya giriş teşebbüslerine  “ayakkabı gönderme, alışveriş teslimatı, yemek siparişi teslimatı” gibi gülünç her çeşit bahaneleri kullandılar. Ve korumalar ile otel güvenliğinin onları uzaklaştırmak için vermiş olduğu çabaların hepsi nafileydi.

Personel iki polise tutanak düzenlettirdi ve ikili polise karşı koyup sabahın 4’üne kadar kargaşaya sebep oldular.

Olay akşam geç vakitlerde gerçekleştiğinden derin uykuda olan Yixing’i uyandırmadı fakat onların bu eylemleri diğer programlar üzerinde istenmeyen etkilere sahip oldular. Aynı zamanda bu bir özel hayat ihlalidir.

Geçtiğimiz günlerde Zhang Yixing, The Mystic Nine Yan Hikayesi için Huai Rou çekimlerindeydi, orada Yixing’in kaldığı kata kadar muhabirleri ve personelleri takip eden 4 hayran ve bir karaborsacı vardı. Bu hayranlar çekim ekipmanlarıyla donatılmıştı ve personel kimliklerini kontrol ettiğinde yalnızca garip bir şekilde oradan ayrıldılar. Bununla birlikte, karaborsacıyı takip ettiler ve koridorda bir şamataya sebep oldular. Personellere hakaretler, küfürler yağdırmakla yetinmeyip şiddet kullanmaya da kalkıştılar.

Bu iki sasaeng olaylarından farklı olarak, Zhang Yixing’in Şangay ve Hengdian’da To Be A Better Man ve The Mystic Nine çekimleri sırasında, çekimleri düzgün bir şekilde izleyen ve Yixing için hayran desteği yapan hayranlar vardı. Personel , hayranlara kibar bir şekilde davranması ve çekimleri aksatmamaları koşulunda onlara karşı şiddet kullanılmaması konusunda çekim ekibiyle iletişime geçti. Orada Yixing’in mahremiyetini ve güvenliğini koruma hususunda personele yardımcı olma girişiminde bulunan hayranlar da vardı. Orada durmuş meraktan çekimleri izleyen turistler vardı, onlar da kalabalığın asansörleri ya da merdivenleri kapatmasına engel olmak için girişimde bulundular. Bu hayranlar çekim ekibine ve turistlere karşı herhangi bir rahatsızlık vermediler.

Zhang Yixing bir röportaj verirken, ona coşkulu/aşırıya kaçan hayranların çeşitli hareketlerine dair düşünceleri sorulmuştu, o, bu kişileri anladığını söyleyerek cevap verdi. Buna ek olarak, hayranların kendi güvenliklerine dikkat etmesi hususunda hatırlatmalarda bulunup bu noktayı tekrar tekrar vurguladı. Zhang Yixing özel olarak daha önce personelden hayranlara karşı daha anlayışlı, daha ilgili olmasını ve aynı zamanda onlara düzgün bir tavırla rehberlik etmesini talep etmişti. Son zamanlarda meydana gelen bu rezil olaylara rağmen, hayranlara karşı hoşgörülü bir tavır sergilemeye, onlara karşı anlayışlı olmaya ve onlara büyük ölçüde güvenmeye devam ediyor.

Fakat böylesi bir anlayış ve saygı, saygının öncülünde ortaya çıkar. Zhang Yixing’in kişisel güvenliğini ve özel hayatını korumak personellerin daima en önemli önceliği olmuştur. Yixing sıklıkla der ki, “Hayranların bana olan sevgisi kayıtsız şartsız, bu yüzden benim onlara sevgim ve anlayışım da kayıtsız şartsızdır.” Hayranların Yixing’le buluşması için pek çok fırsat oluşturabiliriz, fakat aynı zamanda, onun kişisel güvenliğini ve mahremiyetini de korumamız gerekiyor. Programlar ya da etkinlikler sırasında, o alandaki durum çok sayıda insanın orada bulunuşu sebebiyle genellikle karmakarışık ve kaotik oluyor. Pek çok profesyonel koruma tutmuş olsak da, hem Yixing’in hem de hayranların güvenliği yüzde yüz garanti edilemez.

Zhang Yixing’in kişisel güvenliğini ve mahremiyetini korumak ve bundan emin olmak için, stüdyo hayranların sasaeng aktivitelerine sıkı sıkıya karşı duruyor ve bu vesileyle ciddi bir uyarı sunuyor: Yine böyle sasaeng aktiviteleriyle ya da rahatsızlık verici hareketlerle karşı karşıya kalırsak, stüdyo hukuk kuralları sınırı içerisinde kanıt için fotoğraflar çekecek ve böyle insanların saldırıcı eylemlerini ifşa edecektir.  Buna ek olarak, böylesine ciddi durumlarla ciddiyetle ilgilenmek için yasal olan tüm unsurlara başvuracağız. Yukarıda söz edilen olaylarla alakası bulunan kişilerin bunu bir uyarı olarak alacağını ümit ediyoruz.

Bu tür sasaeng aktiviteleri dışında, karaborsacıların araçlarında sürat yaparak ve diğer araçları geçerek trafik kurallarını ihlal eden; çoktan hareket etmeye başlamış olan araçların ardından koşan hayranları; sahte bilet satan ve hayranların etkinliklere girişini sağlayan; etkinliklerde düzen bozan ve hayranlar arasında kargaşaya teşvik eden karaborsacıları da görüyoruz…Bu tür olayları görerek hepimiz sizlerin kişisel güvenliği ve mal güvenliği konusunda endişeleniyoruz. Her program sona erdikten sonra genellikle gece yarısı otel lobisine iniyor ve bekçilik ediyoruz. Hayranların karaborsacılar tarafından taciz edilmesinden endişeleniyoruz. Anlayışla karşıladığımız ve desteklediğimiz kişiler Yixing’i seven Xingmilerden başkası değildir. Kibarca muamele görmeyi hak edenler sevgi adı altında bir şeyler yapanlardır.

Sizler sevgi ve coşkuyla geliyorsunuz, ve bizler sizlerin sevgi ve alaka görerek ayrılmasını umut ediyoruz. Xingmilerin pek çoğu kız. Lütfen dışarıdayken kendinizi koruyun , kanunlar ve güvenlik konusunda bilinçlenin. Anne babanızı, aile üyelerinizi ve arkadaşlarınızı endişelendirmeyin.

Birini severek pozitif enerji almalısınız. Yixing ve ekibi bu saf ve tutkulu ilişkiye bilhassa kıymet veriyor.  Aynı şekilde Xingmiler de, kendinize kıymet vermelisiniz!

Zhang Yixing Stüdyosu
20 Ağustos 2016 

Trans cr: lyuanz
Çeviri: Mira

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık