Ana içeriğe atla

Zhang Yixing - Bazaar Men Röportajının Çevirisi


"Tabii ki benim de hedefim var. Öncelikle küçük bir hedef koyuyorum, örneğin 100 milyon (güler), Zhang Yixing'in tanıyan 100 milyon kişi. Genişçe açılmış gözleriyle size bakarken şaka yapıyor gibiydi aynı zamanda ciddi de görünüyordu. Doğal şapşallık ve özel güçleri olduğuna inanan bir gencin tutkusu onun doğru dengelediği bir şey."

Küçük Yixing'in internette gezinen bir fotoğrafı var, fotoğrafta yuvarlak yüzüyle eşleşmiş genç ve utangaç gülümsemesiyle tombul bir çocuk bulunuyor. Yıl 2000 , 8-9 yaşlarındaki o, leopar desenli bir üst ve parlak siyah pantolon giymiş bir şekilde Jimmy Lin'in programında "Hoyrat Kasımpatı" parçasını söylüyor. O zamanlardan söz edecek olursak ne iyi görünümle ne de harika yetenekle, o çocuksu masumluğu ile sunucuları ve Jimmy Lin'i gülümsetti. Ve belki de hiç kimse onun bugün bulunduğu konuma erişebileceğini asla hayal etmemişti. 16 yıl sonra, popüler grup EXO'nun bir üyesi olmuş durumda. Go Fighting onun popülaritesinin patlamasını sağladı ve To Be A Better Man ve The Mystic Nine gibi popüler diziler de bu etkiyi arttırıp daha fazla kişinin onu tanımasını mümkün kıldı, adının eğlence sektöründen haberlerin manşetlerinde sıklıkla yer aldı ve realite şov, dizi, film alanlarında gelişti. O hayranlara çığlık attıran popüler bir idol. Küçük tombul çocuktan erkek tanrılığa uzanan, sahiden de ilham verici bir öykü. Çok iyi, bu tümüyle Zhang Yixing. 

Zhang Yixing'in Weibo kimliği "Sıkı çalış sıkı çalış ve daha sıkı çalış". Onun favori anime karakteri <Naruto>dan Naruto Uzumaki'nin yanısıra <Ejderha Topu>ndan hiddetli Son Goku. "Görünüşten söz ediyorsak, Uchiha Sasuke daha yakışıklı ve de daha yetenekli. Fakat ben Naruto'yu seviyorum. Başlangıçta, o sonuncuydu fakat sürekli Hakage (Naruto'nun bulunduğu ulusun lideri) olmak istediğini söylüyordu. Çok sıkı çalıştı, pes etmedi ve sonunda gerçekten de Hakage oldu.". Bu anime karakteri hakkında heyecanla konuşuyordu. Belki de her erkeğin kalbinde yaşayan bir çocuk var. Daima sizi ateşlendiren bir karakter olacaktır. Sonuncu sırada yer alan da kahraman olmayı hayal ediyor, küçük tombul çocuk da boş alanı ağzına kadar doldurmak istiyor. Yakışıklı ya da yetenekli olmayabilirler fakat sıkı çalışma bir gün diğerleri tarafından tanınırlık kazanacaktır. "Her zaman açık yürekli biri oldum ve sözlerime sadık kaldım, bu benim ninja olma yolum!" Bu Naruto'nun sözüydü, büyüdüğü zaman Ateş Ülkesi'nin lideri olmak istiyordu. "Diğer insanlar benim bir idol olduğumu düşünüyorlar fakat biliyorum ki benim hedefim bir sanatçı olmak." Bu sanatsal projesini çeşitli alanlarda durmaksızın genişletirken Zhang Yixing'in söylediği şey. 

Şu anda gelişim gösteren o, şimdiden popülaritesini kaybedeceği bir günün geleceğini düşünüyor. Bir idolün imajı güzeldir fakat kolayca kırılır yalnızca bir sanatçı çok uzun bir yola sahip olacak ve sonsuz bir yolu izleyebilecektir. "Her şeyi istekle güzel bir şekilde yapıyor ve her günü iyi bir şekilde yaşıyorum." Bu, popülaritesinin kaybolma ihtimalinin bulunduğu geleceğe vermiş olduğu cevap. Her gün sıkı çalışıyor- Go Fighting çekimleri sırasında bitkinlikten dolayı bayıldı ve uyandığında Huang Bo'ya dönerek "Özür dilerim" dedi. The Mystic Nine'ın ağlama sahnesinde yönetmen kestik diye bağırdıktan sonra o hâlâ yerde diz çökmüş ağlıyordu. Karaktere fazlasıyla bürünmüştü ya da belki bu kendisine vermiş olduğu stresi salıverme şekliydi. Terazi burcu olan bu Bay Kibar kalbinde çok çatışıyor. Söz konusu Çin’de ve yurtdışında gelişmek, realite şovlardan gelen popülarite ve şarkıcı olmanın gururu olduğunda ve şarkı söylemek ile oyunculuk arasında daima her yönden talepleri karşılayabilmeyi umut ediyor. Kalbi parçalara ayrılıyor olsa da o pes etmemeli. Hiçbirinden vazgeçemeyeceğinden yalnızca dişlerini sıkıp sıkı çalışabilir. O hâlâ hayallerinin peşinden giden yolda.

Bir realite şov sayesinde popüler olacağımı hiç düşünmemiştim, ben aslında bir şarkıcıyım!” Zhang Yixing’in sözlerine, Stephen Chow’un ünlü repliği “Ben aslında bir aktörüm” cümlesini söylerkenki yüz ifadesini ekleyebilirsiniz. <Go Fighting> programındayken sıklıkla şarkı söylediğini ve dans ettiğini fakat onun bir şarkıcı olduğunu bilmeyen pek çok kişi olduğunu biraz çaresiz bir şekilde açıklıyor. Diğer insanlar onun bir idol ya da yalnızca bir “küçük taze et” olduğunu düşünebilirler fakat o kendisini bestelerine ve albümünü yayınlamaya gömüyor.

“Hayatımı kazanmak için görünüşüme güvendiğimi düşünüyorsunuz fakat ben yeteneğime güvenmekte ısrarcıyım.”  

“küçük taze et” etiketi onu bir bayrak gibi takip ediyor fakat o yeteneklerini geliştirmek için sıkı çalışmaya devam ediyor. <Alone> ve <Monodrama> gibi şarkılar dahil olmak üzere kendisinin bestelemiş olduğu Çince şarkıları listeliyor. Binlerce hayranı olan biri tarafından bestelenen aşk şarkıları hüzünle doldurulmuş. Sevdiği insanlar tarafından çok defa terkedilmiş ve o çok defa bir başına ağlamış. “Diğer insanların söylediği gibi değil. Şu anda sahip olduğum koşullara rağmen bu hâlâ çok acı verici. Bu dünya aslında çok fazla küçük et ve çok fazla kurda sahip.” Şarkılarında hayatından söz ediyor. O tıpkı esir alınmış küçük bir kuzu gibi. Hayranlar onun üstüne atılma hayaliyle durmaksızın çığlık atarak yüzüne ve karın kaslarına baksalar da, o korumalarıyla, küçük sekreterle, menajerle vs. çevrili olduğu küçük dünyasında kendi acılarına sahip.


“Müzik daima en sevdiğim şey oldu. Fakat Tanrı bana oyunculuğu bahşetti…” Ona bir cümleyle sataşıyoruz, “Oyunculuk yüzü mü?” Anında ciddiyetle cevaplıyor, “Oyunculuk yeteneği vazgeçmesi zor bir şey.” Yer aldığı ilk birkaç film ve dizide, oynadığı rollerin onun gerçek kişiliğine yakın olduğunu söyleyen izleyicilerin şüpheleriyle yüz yüze geldi. Ta ki  kendi kişiliğinden çok farklı olan Er Yue Hong’u canlandırdığı <The Mystic Nine> dizisine kadar. Yalnızca birkaç ağlama sahnesi ve tutkulu performansı diğerlerinin onun potansiyelini görmesine olanak tanıdı. Romantik sahneleri nasıl canlandıracağını bilemediğini iddia eden o, bu tutkulu ve sadık karakteri canlandırmayı başardı ve hatta bu yolda pek çok yeni hayran kazandı. Ve verilmiş olan bu iyi fırsatla, <The Mystic Nine Yan Hikayesi – Er Yue Hong>da da rol aldı. Yepyeni bir yönetmen ve hareketli dövüş sahneleri bu özel güçleri olduğuna inanan gencin tümüyle keyif almasına olanak tanıdı. Buna ek olarak, yönetmenin oyunculuk konusunda ona vermiş olduğu öneriler de derinden ilham almasını sağladı.

Oyunculuk ve müzik, her ikisi de onun sanatsal planları bünyesinde çok önemli. Fakat onun ilk aşkı hiç değişmedi. “6 yaşımdayken çok küçük bir rol oynadım fakat bir aktör olmayı hiç düşünmemiştim. Hayalim bir konserdeki devasa, parıldayan sahne.” Aile üyelerinden etkilenerek, müziğe olan aşkı küçüklükten başladı. Piyano, gitar, hulusi gibi müzik aletlerinde maharetli. 13 yaşındayken, beste yapmayı bir denedi ve o zamandan beri buna kendini kaptırmış durumda. 14 yaşındayken <Star Academy> programında yer aldı ve 3. Oldu. 17 yaşındayken bir Kore eğlence şirketinde stajyer oldu ve 4 yıllık sıkı çalışmadan sonra nihayet Kore’de çıkış yaptı. Müzik ona tüm gençliği boyunca eşlik etti ve müzik onun gururu. Bestelerinden, yeni albümünden söz ettiğimiz an gözleri parıldıyor ve bu sevimli küçük kuzu bir üstünlük barındırıyor gibi görünüyor. Şu sıralar üzerinde çalıştığı solo albümünde çıkış parçası yapmak istediği <What’s Your Need> isimli bir şarkı var. Bu şarkı onun favori başyapıtlarından. “Ne istiyorsun? İstediğin şeyi sana vereceğim!” O özgüvenle dolu. Bu bir şarkıcı ve bestecinin gururu.

Bazen, sahnedeki Yixing ile realite şovlardaki Yixing’in öylesine farklı olduğunu düşünebilirsiniz ki aynı kişi gibi gelmez. Sahnede dans etmeye başladığında o; sevilesi, şirin küçük kuzu değil hormonlarla patlayan ve baskın hislere sahip yakışıklı, karizmatik biri olur. Konser sırasında kıyafetleri sıkıştı ve performansı geciktirmemek için öylece kıyafetlerini çıkardı ve bir patron edasıyla üstsüz dans etti. İyi kalpli küçük kuzu aynı zamanda güçlü yönüne sahip, bilgili ve zarif Er Ye de seksi bir yöne sahip. O, kendisini içtenlikle anlayanlar için tüm bunları müziğine yerleştiriyor.



Sevimli Yixing’in internette gezinen bir video derlemesi var. Videoda sitenin “Forumumuzda başlık açıcı olmak ister misiniz?” dediği bir kesit var. Ve Zhang Yixing yüzünde şüphe dolu bir ifadeyle cevap verdi, “İnşaatı nerede yaptınız?” “Sevimli olduğum derlemeleri izledim ve doğrusu epey şapşalım. Bununla beraber, forumun nerede olduğunu sorduklarında ne dediklerini anlamadım.” Yavaş tepkilere sahip olduğunu içtenlikle açıklarken şapşal olduğunu kabul ediyor. Sevimli kişiliği Go Fighting’de büyütüldü ve bu durum, 5 abinin bu saf çocuğu incitmek istemeyerek onun üzerine titreyip onunla güzelce ilgilenmesine olanak tanıdı.

Programdaki en yürek burkan sahne Sun Honglei ve Zhang Yixing’in başlangıçta neşe ve üzüntülerini biraderler olarak paylaşmalarıydı. Bununla beraber, Zhang Yixing tuvaletteyken Sun Honglei onun altın külçelerle dolu çantasını öğle yemekleriyle beraber çaldı  ve kaçtı. Zhang Yixing şehir meydanında terkedildi ve olanlara inanamadı. Gözleri yaşlarla doluyken, metro bileti satın alabilmek için yalnızca sokak sanatçılığına bel bağlayabildi. Masumiyeti sayesinde onun hayranı olanlar vardı fakat aynı zamanda onun şaflığından şüphe duyan ve yalnızca rol yaptığını düşünenler de oldu. "İnsanların varyete şovda gördüğü kişiyle benim gerçekte olduğum kişi arasında çok fark yok. Rol yapmak yok, yemin ederim.” İster ona inanın ister inanmayın, o kendisi olmaya ve iyi biri olmaya devam ediyor. Muhabirleri gördüğünde onlarla el sıkışmak ve onları selamlamak için ilk adımı atıyor. Giderken yine muhabirleri selamlıyor ve onlarla el sıkışıyor. Göremediği okuyucularla yüz yüze geldiğinde onları ciddiyetle selamlıyor. Huang Bo, Sun Honglei, Show Luo ve Wang Xun’dan söz edildiğinde sevgi dolu bir şekilde onlara gege diye hitap ediyor. Cevapları çok “uysal” görünmesine karşın o aynı zamanda gülümsüyor ve sorulan her soruya cevap veriyor.

“Bana arkadaşını söyle sana seni söyleyeyim diye bir söz vardır. Zhang Yixing, <Go Fighting> programından kazandığı en harika şeyin bu beş abiyi tanımak olduğunu söyledi. Küçük kuzunun yolu hâlâ uzun, bu yolculukta kim onun yanında olacak görelim.

“<Go Fighting> benim büyümeme olanak sağladı ve bana nasıl tetikte olacağımı öğretti. Pek çok insan size görünürde iyi davranabilir fakat aslında arkanızdan da size iyi davranıyorlar mıdır? Fakat <Go Fighting>deki beş abim farklı. Bir arada olmasak bile, hâlâ her gün iletişimdeyiz.” O kendisini oldukça düşük bir konuma yerleştiriyor ve çok mütevazı davranıyor, “Abilerim benim öğretmenim ve ben bir üniversite öğrencisi gibiyim.” 

O çoktan 24 yaşında fakat sıklıkla bir çift masum gözle göz kırpıyor, ağzı hafifçe aralık ve yüzünde şaşkın bir ifade var. Eğlence sektöründe uzunca bir kariyere sahip olan bu beş eski kurt ona kendi çocuklarıymış gibi davranmakta ve onun üzerine titremekte ısrarcı. Huang Bo bir keresinde şaka yollu Zhang Yixing’in beyaz bir kağıt parçası olduğunu ve fakat bu eski kurtların karalayacağı siyahlarla beyazlarla dolu bir bez parçası olmak üzere olduğunu söylemişti. Fakat ne zaman Zhang Yixing’den söz etse sık sık ilgi ve şefkat ile doluyor. Huang Bo da zamanında şarkıcı ve dansçıydı, söz konusu müzik olduğunda Zhang Yixing’in geçirdiği zorlukları ve kararlılığını çok iyi anlıyor. Stajyerken Zhang Yixing kendisine kum torbaları bağladı ve dans pratiği yaptı. Bundan dolayı beli öyle ağrımaya başladı ki ayakta bile duramadı. Yüksek duygusal zekaya sahip Huang Bo, Zhang Yixing’le alakalı olarak şunu söyledi, “Bir zamanlar bizler de gençtik, gençliğimizde yüz yüze geldiğimiz rekabeti ve stresi biliyoruz. O kendisine karşı çok talepkâr, ve gevşeyemiyor. Tüm büyük abiler ona çalışırken dinlenmeyi ve daha az programla meşgul olmayı öğretiyor. Fakat o genç ve çok fazla güç ile dolu. Bu çocuk, canını dişine taktığında onu durduramıyoruz.” Bu birkaç abi Zhang Yixing’e çok yakın bir konumda bulunuyor ve sahne arkasında onun vermiş olduğu sıkı çalışmanın ve çabanın çok daha fazlasını görebiliyorlar. Bunun sonucu olarak, kalpleri onun için daha fazla sızlıyor.


Soru & Cevap:

Zhang Yixing’in Şirin Cevapları

Soru: Hayranların senin hakkında en çok beğendiği şeyin ne olduğunu hiç düşündün mü?

Zhang Yixing: Hayranlarımın çoğu yalnızca yüzüme bakmaktan hoşnut olduklarını söylüyorlar….Fakat bu doğru değil.

Soru: Şarkı söyleme, dans etme, beste yapma, gitar, piyano, oyunculuk, seni en çok gururlandıran hangisi?

Zhang Yixing: Hepsini güzelce yapabilirsem çok gururlanmış olurum.

Soru: Vücut yönetimine epey önem verdiğini duyduk, özel diyet tüyoların var mı?

Zhang Yixing: Diğer insanların yemek yemesini izleyerek gıpta ettiğim zaman, tişörtümü kaldırıp karın kaslarıma bakıyorum.

Soru: En son ne zaman ve neden ağladın?

Zhang Yixing: Bir gün durup dururken ağlamıştım. Çok garip, nedenini ben de bilmiyorum.

Soru: Stajyer olarak geçirdiğin birkaç yılın sana getirdiği değişiklikler nelerdir?

Zhang Yixing: Sahip olduğum tüm pürüzlü uçları düzelttim ve kendimi yeniden kurdum. Yine de uçlarımı gösterebilmeyi umuyorum.

Soru: Bir realite şovda “realite” ve “rol yapma”nın yüzdeleri nedir?

Zhang Yixing: 10 üzerinden 9’u realite (gerçeklik) ve 1’i ise rol yapmadır.

Soru: Herkese solo albümün ile ne gibi sürprizler getireceksin?

Zhang Yixing: Sizlere Zhang Yixing’in tümünü vereceğim.

Soru: Tüm hayranların kızlardan ibaret midir? Dergi okuyucularımızın şarkılarını dinleyeceğini düşünüyor musun?

Zhang Yixing: Genç olanlar muhtemelen dinleyecektir, (şarkılarda) erkeklerin içten dileklerini söylüyorum.

Soru: <Go Fighting> programı yakında 3. sezonuna ulaşacak. Küçük kuzuluktan küçük tilkiliğe doğru değişim gösterdin mi?

Zhang Yixing: Ben hâlâ bir kuzuyum. Büyümüş (olgunlaşmış) küçük bir kuzu.

Soru: Bazı insanlar senin çok şanslı olduğun için popüler olduğunu söylüyorlar. Buna nasıl cevap vereceksin?

Zhang Yixing: Şansa dayanarak popüler olmayı deneyin de görelim, haha.


Trans cr: Lyuanz
Çeviri: Mira 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık