Ana içeriğe atla

170424 Beijing Sabah Haberi Lay Röportajı


Zhang Yixing Lise Öğrencisi Rolünde Gençleşti

24 Nisan 2017 Beijing Sabah Haberi: SMG tarafından yapımcılığı üstlenilen, Zhang Yixing'in başrol oynadığı yeni dizi "Operation Love" her hafta Dragon TV'de 22.00'da yayınlanacak. "To Be A Better Man" ve "The Mystic Nine" gibi önceki çalışmalarında ünlü büyükleriyle olan oyunculuğundan farklı olarak, Zhang Yixing şimdiye kadar ilk defa "Operation Love"ın Çin versiyonunda tek başına erkek başrolü oynayacak. Üstelik rol, okul hayatına dönüş ve liseden başlayarak gençlik zamanlarına yeniden bakmak üzerine kurulu. Zhang Yixing bir kaç gün önce Beijing Sabah Haberleri'nin röportajını kabul ettiğinde, üzerindeki baskının epey büyük olduğunu ifade etti.  "Bu yaşta olduğuma inanmak, bir lise öğrencisi rolünü oynamak için fizyolojik bir yapı gerekli, bu ve bir de çekim öncesi senaryonun üzerinden on ya da daha fazla kez geçmek.”

Fiziksel Olarak İyice Hazırlanmalı

Dizide, Zhang Yixing ve Chen Duling, "Beşli Gençlik Grubu" ile el ele gençliğin en güzel ve en değerli arkadaşlığının yanı sıra, romantik ve masum okul hikayelerini hatırlamaya öncülük edecek. Dizide bu kez, Zhang Yixing aşkının peşinden giden cesur bir insana dönüşüyor. Çocukluk aşkının düğününe katılırken, kalbindeki uzun süreli duygularını artık bastıramıyor. Bu yüzden bir peri gücüyle, kalbindeki aşkın peşine düşmek için gençlik zamanlarına geri dönüyor ve üniversitenin ilk yılındaki askeri eğitim, dans okulunun yeni öğrencisi oluşu, mezuniyet ve iş peşine düşmesi de dahil olmak üzere gençliğinin özlü sahnelerini tekrar ziyaret ediyor. Bir lise öğrencisi olmanın durumunu nasıl kavradığı sorulduğunda, Zhang Yixing kısa bir süre önce bu süreci deneyimlediğini açıkça söyledi, bunun için gerekli hissi aramak oldukça iyiydi.  "Diğer yandan, bu yaşta olduğuma kendi inancımı koymak için fizyolojik yapı çok önemli. Eğer şimdi 40 yaşında olsaydım ve 20 yaşındaki birini canlandırabileceğime inanmasaydım, o zaman bu rolü asla oynayamazdım."

Bunun dışında, Zhang Yixing senaryoyu da analiz etti ve yüksek standartlarla ve katı şartlarla rolü anlamaya çalıştı. "Oynadığım bu proje için, senaryoyu en az 20-30 defa okuma gereksinimi duydum, eğer daha fazla zaman olsaydı, 50-60 defa okurdum. Bu karakteri ve onun her karakterle olan eşsiz ilişkisini analiz etmek, her okuyuşumda daima farklı anlayışlar getiriyor. Aynı sahneyi yönetmenin görmesi için farklı şekilde de çektim ve kaydettim. Artık sahnedeki replikleri ezberlememe gerek yok ve sette yönetmenin isteklerine uygun olarak duyguyu yakalamaya çalışıyorum." Oyunculuk tecrübesi çok olmamasına rağmen, Zhang Yixing çok saygın oyuncularla çalıştı ve hatta zaman çok dar olmadığında herkesin senaryoyu birlikte okuyabilmesini umut etti. "Senaryoyu birlikte okuma süreci önemli, ama maalesef zamanımız çok azdı."

Hoşlanırım ve Özgürce İfade Ederim

Dizide Zhang Yixing tarafından canlandırılan Yan Xiaolai, önemli anlarda duygusal seçimler yapmak konusunda her zaman tereddütlü oluyor. Yixing bile elinde olmadan, “O çok oyalanıyor.” ve "Tanrım! Sadece bir cümle konuşsan ne olur sanki? Sadece tek bir cümle meselesi." diyerek yakındı. Bununla beraber o, ana karakterin hislerindeki tereddüdünü anlayabildiğini de ifade etti. Eğer onun yerinde olsaydı, açıkça "Senden hoşlanıyorum." diyerek itiraf ederdi. Yine de, diğer taraf aynı şekilde hissetmiyorsa bu utanç verici olurdu, bu yüzden kolayca itiraf etmezdi. Zhang Yixing ayrıca hassas duygulara sahip olduğunu da açık etti fakat çoğu kez, kadınların aklındakini tahmin etmek çok zor. "Anlamıyorum. Freud uzun süre kadınlar hakkında çalışmış ama sonunda yine iç çekmiş, kadınlar, sonuç olarak ne istiyorsunuz?"

Dizinin yayınıyla iş birliği yapabilmek için, yapımcı şirket de tanıtım aktivitesi olarak Weibo’da "Şu zamana dönmek istiyorum." temalı eski fotoğraf paylaşma aktivitesi başlattı. Dünyanın her yerinden paylaşılan 3.000'den fazla fotoğraf ve yorum insanlara etkilenmiş duygularla iç çektirdi. En çok dönmek istediği gençlik anıları hakkında konuşurken, nasıl kişisel uzlaşma yapılacağını çok iyi bilen ve pozitif bir bakış açısı olan Zhang Yixing "Herkesin iniş ve çıkışlarla olan tecrübesi aynı zamanda o kişilerin hayattaki servetidir. İşte bu sebeple tecrübesi, pratiği, yaşı, hikayeleri olan insanlar oyunculuğun ve diğer hususların üstesinden herkesten daha iyi şekilde geliyorlar. Bizim için geçmiş, insan hayatının kıymetli bir parçasıdır. Daha önce yaptığınız şeyleri tamamen inkar edemezsiniz. Bu yüzden geçmişe geri dönmeyi gerçekten istemiyorum. Geçmişteki ve şimdiki sıkı çalışmam vasıtasıyla güzel bir geleceğe sahip olmak istiyorum." dedi.

Popüler İdolün de Erkek Tanrısı Var (Ç/N: Erkek tanrıdan kasıt gözünde yücelttiği, hayranlık beslediği kişi)

Hayranların kalbinde, Zhang Yixing çoktan bir "erkek tanrı." Yine de ünlülere hayranlık ve de idoller hakkında sohbet ederken, Zhang Yixing genç jenerasyonun alçak gönüllülüğünü ortaya çıkardı. Misalen "Operation Love"daki oyuncu partneri Julien Cheung'u kullanarak, Zhang Yixing Julien'i idolü ve örnek aldığı biri olarak tanımladı. Julien Cheung'un profesyonelliğine büyük hayranlığını itiraf etti.  "Her sahne için repliklerini ciddiyetle söylüyordu. Her kelimenin telaffuzu doğru olmalı ve hiç hata yapılmamalı. Çok titiz ve saygıdeğerdi. Hong Konglu yurttaşlarımız Mandarin lehçesi konuşurken bazı zorluklar yaşayabildiğinden o, bu problemlerin ve engellerin üstesinden gelmek için çok çalışıyordu. Onun bir hayli yakışıklı olduğunu düşünüyorum ve o çoktan, öylece durarak bile pek çok tarz sahibi olan karizmatik tipte bir adam."


Zhang Yixing ayrıca bir sanatçı olma yolundaki kariyeri sırasında tanıştığı tüm kıdemlilerinin hakikaten ‘erkek tanrılar’ olduğunu ifade etti. "Huang Bo Abi, Honglei Abi, Go Fighting'deki bütün abiler dahil olmak üzere bir sürü erkek tanrı gördüm. Tüm abilere erkek tanrı denebilir. Üstelik farklı alanlarda, farklı çevrelerde, farklı şekillerde erkek tanrılar da var. Erkek tanrının bir tanımı yok. Eğer hayranlar benim bir erkek tanrı olduğumu söylüyorlarsa, bence gerçek bir erkek tanrı onu seven ve ona saygı duyan insanlara doğru amaçla iyi bir şeyler yapmaları ve dünyayı daha iyi bir yer olarak değiştirmeleri için yol göstermeli. Bu en iyisi."

*Çevirileri kaynak belirtmeden almayınız. Teşekkürler.*

Trans cr: Layshands
Çeviri: Burcu
Not: Fotoğraf Operation Love Weibo güncellemesindendir. Röportaja ait olmayıp temsilen eklenmiştir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık