Ana içeriğe atla

Huawei ve Yixing Hayranları Arasındaki Çatışmanın Sebebi Ne?

Layshands tarafından paylaşılan yazı:





Huawei resmi hesabından yapılan duyurunun ekran görüntüsü:


xxuelie tarafından çevrilen yazı:

Huawei Nova serisi nasıl böyle iyi sonuçlar elde etti?

Huawei Nova ilk yayınlandığında, marka hakkındaki değerlendirmeler kötüydü ve Vivo, Oppo gibi markalarla yarışta avantajı yoktu. Düşük fiyatlı bir yapılandırması olduğundan piyasada hoş karşılanmamıştı. Her şeye rağmen, Zhang Yixing ve hayranları Nova'nın adını taşıdılar, Nova serisiyle büyüdüler, Nova → Nova 2 → Nova 2 Plus → Nova2s serisinin ününe ve satışlarına kalıcı bir katkı sağladılar. Stoklarda tükeninceye dek Zhang Yixing sınırlı üretim telefonu satın aldılar, Nova serisinin halka duyurulması ve tanınması için efor harcamadan Nova2S'i cep telefonu satış listelerinde birkaç ay birinci sıraya yerleştirdiler. 

Marka temsilcisinin yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği hususunda:

Huawei ve Zhang Yixing, Ekim 2016'da Huawei'nin yeni Nova serisini oluşturmak için el ele verdiklerinden beri birlikte iyi iş çıkardılar. Zhang Yixing ister havaalanında olsun, ister oyunculuk kadrosunda ve varyete şovunun çekimlerinde, medyanın gözü önünde olduğu sürece marka temsilcisi olarak özenle çalıştı. Ne zaman kendisine düşen yükümlülükleri yerine getirmemiş?

Zhang Yixing bir marka temsilcisi olarak işini en iyi şekilde yaptı. Bulunduğu ortamda medya olsun olmasın, halka açık bir etkinlikte bulunsun bulunmasın, gizlice kameraya alındığı Bahar Festivali'nde bile, hayran buluşmalarında, havaalanında, dans videolarında, hayranlarla etkileşimde bulunduğu 60.000 mesajın kamera  arkasında dahi hayranlar onun daima Huawei Nova telefonu kullandığını gördüler.

Huawei sizin için ne yaptı? Huawei'nin yaptıkları; nehri geçtikten sonra köprüyü yakmak (a/n: işi bittikten sonra onu bu noktaya getirenlere itibar etmemek), muğlak durumlar, halkın fikirlerine yön vermek için çeşitli pazarlama hesapları ve hayalet yazarlar satın almak, Zhang Yixing ve hayranlarını Huawei'nin makul olmayan anlaşmalarına zorlamak - ki bu işine saygılı marka temsilcisini garip bir durumda bırakmayla sonuçlandı-, sözleşme ihlallerinden doğrudan menfaat sağlamak...Hayranlar böyle bir tutum sergileyen Huawei ile nasıl karşı karşıya geleceklerini bilmiyor. 

Huawei'nin ortağı olmak ne demek?

18 Haziran 2018'de, Huawei resmi hesabı ansızın bir video yayınlayarak (tek taraflı şekilde) Zhang Yixing'in marka temsilcisi sıfatının sözde "ortak" sıfatına yükseltildiğini duyurdular. Bu sıfatın anlamına ilişkin açıklamalarda, resmi hesabın tutumu çok belirsizdi ve hayranların kafası karıştı. Nihayet resmi hesap bir hayranın muğlak açıklamalarla yapmış olduğu yorumu paylaştı ve bu durum, insanlara Bay Zhang Yixing'in kendisine danışmadan yayınlanmış bir mesaj olup olmadığını düşündürdü. 

Huawei bizlere Bay Zhang Yixing'in kendisinin de bu sıfatı önceden kabul edip etmediğini söyleyecek mi? Eğer kabul ettiyse neden şu ana dek Zhang Yixing ya da stüdyo tarafından kabul edilmedi? Eğer etmediyse Huawei tarafından bir sahtekarlık mı söz konusu? İşbirliği ortaklığı konusundaki tutumuyla ilgili olarak, Huawei sözleşme ihlali mi yapıyor?

Zhang Yixing ve hayranları 3 yıl boyunca Huawei ile birlikteydiler. Lüzumsuz yere Huawei ile anlaşmazlığa düşmek istemiyoruz. Bununla birlikte tedbir eksikliği sebebiyle Bay Zhang Yixing'in menfaatleri doğrudan zedelendi, tüm bunlar onun 'marka temsilcisi' sıfatını, durumu ve geçmiş başarıları belirsiz bırakıyor ve neredeyse tümüyle yok ediyor. Eğer durum buysa, Huawei'ye sormak istiyoruz vicdanınız hâlâ yerinde mi? Gözünüzü ne kör etti de ilk 500'de yer alan bir şirketin yapacağı şey olmayan bu garip plana giriştiniz?

Vivo & Oppo ve diğerleri birçok marka temsilcisine sahipler ve hepsiyle de güzelce ilgileniyorlar, Huawei'nin aksine. Satışları artırmak için yeni üyelere çekilmek normal bir tavırdır fakat Huawei'nin yapmış olduğu çok çirkin. Söylemek gerekir ki bu çok başarısız bir halkla ilişkiler vakası. 

Yixing hayranlarının Nova serisi kullandıklarının ve Huawei gönderileri altında markanın reklamını yaptıklarının kanıtı:


ENG: Layshands, xxuelie
Çeviri: Mira

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık