Ana içeriğe atla

Zhang Yixing - Guangzhou Daily Röportajı



Soru: İlk olarak Huang Bo, bu filmde (The Island'da) bir rol oynaman için sana nasıl yaklaştı?
Yixing: O zamanlar yeni albümümü hazırlıyordum. Bir gün Bo-ge bana bir film çekeceğini söyledi ve filminde oynayıp oynayamayacağımı sordu. Düşünmem için sadece bir gün verdi ve sonunda kadroda yer almaya karar verdim.

Soru: Ekibin bu karara dahil olmadı mı?
Yixing: Hayır. Belki de bu rolü alırsam performansımın sorgulanacağını söylerlerdi. Yine de, Bo-ge'ya güvenmem dışında, o zaman yaptığım en iyi seçimdi.

Soru: Pek çok kıdemli oyuncu ile birlikte çalışmak senin için stresli miydi?
Yixing: Bir sahnede Bo-ge'nın boynuna sarılmıştım. Sakin görünüşümün altında kalbim şiddetle çarpıyordu. "5 Milyar Değerindeki Ödüllü Aktör"ün boynunu tutuyordum. Gayret ettiğiniz takdirde hiçbir şeyin imkansız olmadığına inanıyorum. Yalnızca, Bo-ge'nın bana olan güvenini boşa çıkarmaktan korkuyorum ve kötü bir performans sergilemek istemiyorum.

Soru: Huang Bo oyunculuğun için sana nasıl yol gösterdi?
Yixing: Provalarda rolümün içeriğini ve göstermesi gerektiği duyguyu incelerdi. İletişime geçmek için zamanımız yoksa yalnızca onun nasıl oynadığını dikkatle gözlerdim. Bu sefer performansımı takdir ediyorsanız, %80'i yönetmenimin sayesinde.

Soru: "Xiao Xing" rolüne olan anlayışın nedir?
Yixing: Aslında o Ma Jin'in (Huang Bo'nun rolünün) somut bir örneği, Ma Jin'in isteklerini ve karanlık yüzünü yansıtıyor. Xiao Xing'in kendisi ise yalnızca acemi, topluma yeni birisi. Fakat büyüme sürecinde yüksek bir bedel ödüyor. O olumsuz bir örnek.

Kariyer gelişimi hakkında: sağlam bir müzisyen, fakat oyunculukta bir çaylak

Soru: "Küçük Taze Et" ifadesine aldırış ediyor musun?
Yixing: Bu dönem biz genç sanatçıları bu şekilde isimlendiriyor, eski günlerde  "Kaymak Çocuk" demeleri gibi.

Soru: Bu ifade sana sıkıntılar getiriyor ya da gelişmeni engelliyor mu?
Yixing: Birçok insan bu ifadeyi güçsüz olmak ile eş tutuyor. Bazen gerçekten çok şanslı olduğumu söylemeliyim. Fakat diğer yandan, kendimi bir idol olarak görmüyorum, özellikle müzik alanında. Oyunculuğumu hâlâ geliştirmem gerekiyor, bu yüzden oyuncu olduğumu söylemeye cüret edemem. Fakat müzikteki gücüme güveniyorum.

Soru: "İdol" ifadesine yönelik anlayışın nedir?
Yixing: İdol ifadesi, birine duyulan körü körüne hayranlığı belirtmek için kullanılırdı fakat günümüzde farklı anlamlar da içeriyor. Birisinin başarısı, bir yandan şansa bakıyorken diğer yandan yeterli çabaya bakıyor, ya da henüz bilinmeyen diğer üstün niteliklerine. İnsanların, düşünmeden etiket yapıştırmaları yerine onlar hakkında daha fazlasını öğrenebilmelerini umuyorum.

Soru: Son yıllarda birçok filmde ve dizide oynadın, bu durum kendini bu alana yöneltmek istediğin anlamına mı geliyor?
Yixing: Doğrusu popüler genç idollerin çoğunluğu Çin'deki bazı dizi ya da filmlerde oynamalı diye düşünüyorum. Programlarda görünmem aracılığıyla, daha çok insanın beni ve müziğimi tanıyabilmesini umuyorum. Şarkıcı olmak benim her zaman hayalimdi, oyunculuğu bırakmayı dahi düşündürdüğü için müzik ve oyunculuk arasında en iyi dengeyi bulmak istiyorum. Fakat oyuncu olmak için gerçekten bir fırsat elde edersem hâlâ geliştireceğim çok şey var, repliklerim gibi.

Soru: Weibo'daki "Sıkı çalış, sıkı çalış, daha sıkı çalış" kullanıcı adın gibi, sektördeki inancın sıkı çalışmak mı?
Yixing: Bütün yıl çalışmaya devam ediyorum, tatil olmadan 365 gün boyunca. Çünkü farklı bir çevrede büyüdüm. 6 yaşında televizyona çıktım, 13 yaşında yetenek yarışmasına katıldım, o zamanlar epey mağrurdum. Daha sonra aniden bir hiç olduğumu fark ettim ve çok hayal kırıklığına uğradım. O zamandan beri, gerçek benliğimi tanıdığım gibi net bir hedef koymalıydım. Çabalamak benim için gerekli bir şey. Çünkü dans etmek için uzun kolları ve bacakları olan birisi değilim, ve bir hareket için saatlerce vakit harcamam gerekiyor. Diğerleri bunun havalı olmadığını düşünür, fakat Zhang Yixing'i şekillendiren bu. Yıllar boyunca hayalim beni daima ilerletti.

[Çevirileri kaynak belirtmeden kullanmayınız. Teşekkürler.]
ENG: XtweetTRANS
Çeviri: Buse 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık