Ana içeriğe atla

[RÖPORTAJ] LAY İle Uzaklara Gidin


Müzisyen/prodüktör Lay, son solo albümü "NAMANANA"nın yayınlanışıyla kısa bir süre önceki 27. yaş gününü kutluyor. EXO üyesi, Hunanlı Zhang Yixing kendi ürettiği tekli, "Give Me a Chance" de dahil olmak üzere her bir şarkıyı hem İngilizce hem Çince kaydetti. En çok yoğunken mutlu olduğunu söyleyen işkolik, Amerika'daki solo festival çıkışını geçtiğimiz yaz, Lollapalooza Festivali'nin Chicago durağında yaptı. Bu albümünde Bazzi gibi sanatçılarla işbirliği yapan Lay, "Ben hiç durmayan bir makine gibiyim," diyor. "Boş zamanlarımda bile daima müzik, beste, üretim yapıyor oluyorum. Ve bazı yiyeceklerin tadını çıkarıyorum. Kulağa biraz sıkıcı geliyor ama zamanımın çoğunu kendimi geliştirmek, yeteneklerimi artırmak ve daha yüksek başarılara erişmek için harcamayı umuyorum. Daha güçlü olmayı ve dünya genelinin onayını elde etmek istiyorum.

Soru: Tüm Amerika şehirleri içerisinde, nasıl oldu da Chicago'yu seçtin?

Lay Zhang: Beni Lollapalooza'ya davet eden Alan Walker'dı. Onunla "Sheep" şarkımda performans sergileme fırsatı edindim. Chicago çok etkileyiciydi. Kalın hamurlu pizzanın tadına baktım. Çok fazla peynir vardı ve ben peyniri severim. Çok iyi ve lezzetli olduğunu düşündüm.

Soru: Yoldayken yeni müzik yapma konusunda ne kadar rahatsın?

Lay Zhang: "NAMANANA" otellerde yapıldı. Genel olarak çok sıkışık bir çalışma programım olduğundan esas olarak turistik amaçlarla seyahat edemiyorum. Dolayısıyla müzik yaparken ilham toplama yöntemim stüdyoda oturup birçok ritim üretmek ve bunun yanısıra bazı diğer şeyleri denemek.

Soru: Çocukken gerçekleştirdiğin ilk seyahat hakkında ne hatırlıyorsun?

Lay Zhang: İlk seyahatimde nereye gittiğimi hatırlamıyorum ama çok heyecanlı hissettiğimi ve uçuş konusunda gergin olduğumu hatırlıyorum. Türbülans konusunda biraz endişeliydim ve bu başımı döndürüyordu. Kendimi teknoloji ya da gelişmiş taşıma araçları olmaksızın seyahat edemeyeceğimize ikna etmeye çalıştığımı hatırlıyorum. Bu yüzden uçaklar insanların seyahat edebilmesi için çok güvenli şekilde tasarlanmış olmalı. Kendime bunu hatırlatıp durmam gerekiyordu!

Soru: Birçok Amerikalı Pekin'e seyahat etmiştir fakat Hunan gibi iller hakkında bir şey bilmiyorlar. Hunan hakkında insanların bilmesi gereken bazı şeyler nelerdir?

Lay Zhang: Hunan güzel bir yer. Benim memleketim. Orada okuyan bazı Amerikalı arkadaşlarım var. Leziz ve geleneksel yemekleri olan harika bir yerdir. Hunan'da yaşam Çin'in diğer yerlerine nazaran daha rahat. İnsanlar o kadar stresli değil. Zamanınız olursa, ziyaret etmelisiniz.

Soru: Amerika'ya ilk seyahatini ne zaman gerçekleştirdin?

Lay Zhang: Amerika'ya ziyaret etmeden önce daima oranın çok büyük olduğunu düşünmüştüm ve nitekim hayal ettiğim gibi çıktı. İlk kez 21 yaşındayken ziyaret ettim. Güzel ve huzurlu. Yolda araba sürerken büyük kamyonlardan çok fazla görüyorsunuz, bu görmeye alışık olduğum bir şey değildi. Ben de bir gün öyle büyük bir araca sahip olmak isterim.

Soru: Tur yaparken boş zamanın olursa ne yapmak istersin?

Lay Zhang: Dışarı çıkabilirsem ve beni takip eden kimse olmazsa güzel bir restorana gidip oranın yöresel yemeklerinden tadacağım.

Soru: Favori yemeklerini nerelerde yersin?

Lay Zhang: Aklıma ilk gelen memleketim Hunan oldu elbette. Orada çok fazla güzel yemek var. Bir fırsatınız olursa lütfen gidip tadına bakın. Çin yemeklerini Hunan'da ve Szechwan'da denemelisiniz. Çin dışında Amerika, Japonya ve Kore yemeklerini seviyorum. Büyük, leziz Amerikan bifteği ve burgerlarını da seviyorum. Bazen diyet yapmaya ve sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama bir burger gördüğüm an kontrolü yitiriyorum.

Soru: Hayranların çoğu senin performansını izlemek için farklı şehirlere seyahat ediyor. Bir yere gidecek vaktin olsaydı kimin performansını izlemeye gitmek isterdin?

Lay Zhang: Canlı performansımı görmek ve bana destek vermek için uzaklara seyahat eden hayranlara minnettarlık duyuyorum. Bu bana sıcacık hissettiriyor. Zamanım olduğunda Justin Timberlake, Beyoncé ve The Weeknd gibi bazı üst düzey müzisyenlerin konserlerine gidebilmeyi umuyorum.

Soru: En sevdiğin beş şehir hangileri?

Lay Zhang: Sevdiğim pek çok şehir var ama bir düşüneyim. İlk olarak Changsha (Yixing'in memleketi, Hunan'da bir şehir) sonrasında Seul, Chicago, Tokyo ve Hawai'de herhangi bir yer.

Ç/N: Jae-Ha, New York Times'ın en çok satan yazarlarından biri ve seyahat yazarı.

Lütfen çevirileri kaynak belirtmeden kullanmayınız. Teşekkürler.

Kaynak: Tıklayın
Çeviri: Mira

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık