Ana içeriğe atla

[RÖPORTAJ] Lay Zhang - HYPEBAE Röportajı


Lay Zhang‘ın sanatçılığı K-pop'u aşıyor -EXO ile çıkış yapmıştı- fakat o aynı zamanda Çince pop hakkında daha az konuşmasında gerçekçi davrandı ve Amerika'daki solo çıkışıyla üç dilde gerçekten yeterli olduğunu kanıtladı. Üçüncü solo albümü NAMANANA, hem Çince hem İngilizce olarak yayınlandı ve çıkış parçası "Give Me A Chance", ekim ayında yayınlanması ile 16 ülkenin iTunes listesinde üst sıraya yerleşti.

Övgüler bir tarafa, keskin siyah ve beyaz görünüşün altında "Give Me A Chance", geçmişteki anıları ve yarınlar için verilen sözleri anlatan bir aşk şarkısı. Lay kısa ve öz bir şekilde NAMANANA'sını şöyle tanımladı, "Umuda benziyor. Hayalinize erişmek için sizi motive edecek şey her neyse, işte ona benziyor."

New York'ta bir promosyon durağı sırasında Lay, "evrensel sesi" hakkında konuştu. NAMANANA şu an yayınlanmış durumda.


2018 büyük bir yıldı, Amerika piyasasına girdin. Geçtiğimiz yılda elde ettiğin başarılardan, zorluklardan ve fırsatlardan en çok neyi öğrendin?

Bu yıl inanılmazdı. Amerika'da çıkış yaptım. Yurt dışında daha çok solo performans sergilemenin zorluklarını deneyimledim. Hayattan keyif almanın önemli olduğunu öğrendim.

NAMANANA'da 11 parça var, İngilizce versiyonları da bulunan 11 Çince şarkı. İngilizceye girişinle sesinin değiştiğini düşünüyor musun?

Evet. İngilizce kullandığım zaman tamamıyla yeni bir sesim oluyor, farklı bir ritim ve akış ortaya çıkıyor. Farklı bir dil kullandığınız zaman, bu durum ritminizi ve akışınızı değiştiriyor. Farklı bir duygu verebiliyor.

"Give Me A Chance" şarkısında neyden ilham aldın ve metaforu nedir?

Bu şarkıyı gerçekten kısa bir sürede yaptım, öylece birdenbire aklıma geldi. Bazzi ile çalışarak çok şey öğrendim ve Amerika'daki insanlara kendimi tanıtmak için bu şarkıyı yaptım. Amerikalıların, benim sesimi ve M-pop'u duymalarını istedim.


K-pop'un Amerika'ya yayılmasını hepimiz gözlemledik. Çin müziği hakkında neyi göstermeyi ümit ediyorsun?

İnsanların, M-pop'un herkes için olduğunu bilmesini istiyorum. Çin'den geliyor olabilir fakat bu evrensel bir ses.

Hayırseverliğin ve kişisel yatırımların hakkında sohbet etmek istiyorum.

Ben bir sanatçıyım ve müzik yapıyorum, fakat aynı zamanda ben de normal bir insanım. Eğer ben hayallerimi gerçekleştirmeye çalışabiliyorsam bence bunu herkes yapabilir. İnsanlara, hayallerinin peşinden koşma imkanı sağlamayı ve mutlu olmalarını istiyorum.

NAMANANA neye benziyor?

NAMANANA güce benziyor. Umuda benziyor. Hayalinize erişmek için sizi motive edecek şey her neyse, işte ona benziyor.

New York hakkında beğendiğin şey nedir?

Sosisli sandviçleri. New York'tayken yalnızca sosisli sandviç yedim.


Lütfen çevirileri kaynak belirtmeden kullanmayınız. Teşekkürler. 

Röportaj kaynağı: Hypebae
Çeviri: Buse 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık