Ana içeriğe atla

[RÖPORTAJ] Yixing'in Sina Ent. Röportajı


Soru: Neden <Roast> programına katıldın?

Yixing: Aslında başta istememiştim, sonra risk almaya karar verdim. Bir şeyleri kırmadan yapamazsınız. Li Dan-ge benden endişe duymamamı istedi ve bana göz kulak olacağını söyledi ama sonunda beni en fena kızartan da o oldu. 

Soru: Çekimler esnasında hangi kızartma/eleştiri seni hüsrana uğrattı?

Yixing: Çok fazla var. Misal, Yu Lin-ge "Diğer insanların onayını aramanın sınırı yoktur, insan olmanın en zor yanı gerçekten istediğin şeyi bulmaktır." dedi. Bu cümle gerçekten doğrudan ruhuma isabet etti. Diğer insanların onayını almaya çalışarak çok uzun bir zaman harcadım, sanki övgü almazsam bu yanlış bir şey yaptığım anlamına geliyor gibi, diğer insanlar beni övdüğünde heyecanlanıyorum. Sonra, farkına vardım. Kendimi yeterince sevmediğimden, kendime yeterince güvenmediğimden böyle.

Soru: Setteki yüz ifadelerin daima ciddi oldu, o zaman gerçek hislerin nelerdi?

Yixing: Gerçek hislerim şunlardı; saldırma konusunda iyi olmasam bile karşılık verme konusunda daha iyi olduğumun farkına vardım. Başta iğne üstünde oturuyormuşum gibiydi sonrasında karşılık verme duygularımı geliştirdim. 

Soru: Normalde internetteki dostça olmayan gönderilere bakıyor musun?

Yixing: Evet. Bazı uydurma hikayelere de bakıyorum. Çok fazla eleştiri söz konusu. Hepsine göz atamıyorum. Elbette, çoğunu gözden geçirdim. Her neyse, şu anda antilerin de hayran olduğunu düşünüyorum. Onlar da sizin için endişeleniyorlar, sizi önemsiyorlar, sadece sizi önemseme yöntemlerini değiştirmişler, yine de sorun yok. 


Soru: İnsanlar röportajlar esnasında büyük konuşmayı sevdiğinden, kendine fazla güvendiğinden şüphe duyuyorlar ve bunu eleştiriyorlar. Buna cevabın nedir?

Yixing: Daha önce böbürlendiğim şeylere erişmek için sıkı çalışacağım. Aslında kendime güvendiğimden değil, kendimi teşvik etmek için böyle yapıyorum haha. Başka yolunuz olmadığında ekstra sıkı çalışıyorsunuz. 

Soru: "Sıkı çalışman" alay konusu hâline geldiğinde ne düşünüyorsun?

Yixing: Gerçekten başka hiçbir gücüm yok. Ben, "Seçilmiş Kişi" değilim, olağanüstü bir fiziksel özelliğim ya da iyi bir sesim yok. Ben sadece normal bir insanım. Herkesin farkıma varmasını istiyorum, başarılı olmak istiyorum, yalnızca sıkı çalışma yolum var. Bu dünyada pek çok dahi var, onlara ben de imreniyorum. Ne yazık ki, ben onlardan değilim, ben sıradan biriyim. Sıradan insanlar istikrarlı bir yolda yürürler, gelişmeye devam ederler ve belki de dahi insanları geçerler. 

Soru: Senin "şapşal rolü" yaptığından kuşku duyan herkese cevabın nedir?

Yixing: Kafa karışıklığımın ve yoğun hislerimin hepsi gerçek, sadece durum iyi birleştirilmiş olabilir. Belki de dış dünyaya istikrarlı bir durum nasıl gösterilir öğrenememişimdir, bu yüzden her parçamın gerçekliğini seçiyorum. 

Soru: Kafa karışıklığı mı hissediyorsun? Vatan sevgini, müzik sonuçlarından aldığın keyfi ifade ediyorsun...Bunlar normal görülmesi gerekilen şeyler ama sen yine de durmaksızın eleştiri alıyorsun.

Yixing: Evet, kafa karışıklığı hissediyorum. Ben hatalı değilim, beni azarlayan insanlar da değiller, sadece beni böyle sevmiyorlar. Beni böyle sevecek olanlar zaten seveceklerdir, sevmiyorlarsa öyle olsun, aynı düşüncede olmayan çok fazla kişi var. 


Soru: "ayarlanmış bir karakter" sahibi olduğunu kabul ediyor musun? 

Yixing: Ayarlanmış karakter, her neyse bana bir etiket takan çok fazla insan var. Ya da bazı programlar ya da bazı insanlar. Benim yaklaşımım şu, kendimi ben çözememişken onlar nasıl çözebiliyorlar?

Soru: İnsanların senin hakkında en büyük yanlış yorumlaması nedir sence?

Yixing: Bence dış dünyadaki insanlar benim hakkımda hiçbir şeyi yanlış yorumlamıyorlar. Sadece benimle ilgilenmiyorlar. Benimle ilgilendikleri zaman alaycı oluyorlar çünkü ben zarar verici/kötü hiçbir şey yapmadım. Bazen dış dünyanın beklenmedik bir şekilde gerçekleri pek de önemsemediğinin farkına varıyorum. İşte böyle.

Soru: Dış dünyanın sana yapıştırdığı ve en çok kurtulmak istediğin etiket nedir?

Yixing: Cesur olmayı öğrenmenin yolu dış dünyanın size yapıştırmış olduğu etiketleri önemsememekten geçiyor diye düşünüyorum çünkü ilk olarak kendinizi bulduğunuzda sahte etiketlerin yerini alacak gerçek etiketlere sahip olacaksınız, ondan önce ne yapsanız fayda etmez. 

Soru: "Zhang Yixing'i" nasıl değerlendirirsin?

Yixing: Gücüm, gerçekten sıkı çalışan biri olmam; zayıflıklarım çok çatışma içinde olmam, kendime güvenim yok, bir hayatım yok. Fakat en azından şu anda bazı gelişmeler var, artık bu sorunlarla doğrudan yüzleşebiliyorum. Biraz daha cesurum. 

Lütfen çevirilerimizi kaynak belirtmeden kullanmayınız, teşekkürler.

Trans: Eternallyixing, XingChannel
Çeviri: Mira

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık