Ana içeriğe atla

[HABER YAZISI] BAZAAR - Lay Zhang


48 saat boyunca Zhang Yixing'i izledikten sonra "Küçük Kuzu" unutuldu

Dün akşam,  "Zhang Yixing'in vücudu" konusu Zhang Yixing'in Bangkok konseri hakkındaki tüm kayıtları sildi süpürdü. 

2019 Grand Line İlk Solo Konser Turu'nun konser sonrası partisinde Zhang Yixing, halkın zihninde varyete şov Go Fighting'in tesiriyle kalıcı hâle gelen "İyi Çocuk" ve "Küçük Kuzu" imajlarını değiştirdi.

<Lay U Down> şarkısında sahnenin başına zıpladı ve en güçlü "vücut şovunu" yaptı. 

Açık ve sıkı göğsü, karın kaslarının çizgisi boyunca bir ejderha işlenmişti, bu figür müziğin ve kaslarının ritmiyle belinde görünüyordu. 

Muhteşem sahne, parlak ışıklar; Lay Zhang "insan metronomu" olarak biliniyor. 

Tıpkı bir gövde değiştirme portörü gibi o, müzik ve dans hikayesiyle bambaşka bir ifade inşa ediyor. 

BAZAAR Pekin'den Bangkok'a Zhang Yixing'in 2019 Grand Line Konser Turu'nun 48 saatini kayıt altına aldı. 

Muhteşem öz-disiplini, gelişimden olgunlaşmaya giden bir ayrışma...Zhang Yixing hakkında duyduklarınız belki yanlış olabilir, biz kendi gözlerimizle gördük. 

Herkes diğer insanların mükemmel olmasını bekliyor, herkes yalnızca 
kendisine karşı hoşgörülü. Ve o "kuralların" karşısında duruyor 

Konserden iki gün önce BAZAAR, Tayland Bangkok'a ulaştı. Akşam beş civarı, Zhang Yixing'in Taylandlı hayranlar tarafından karşılanmasını bildirmek için Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı'na gittik. 

Oraya vardığımızda Zhang Yixing'in uçağının inmesine bir saatten fazla olmasına rağmen Taylandlı hayranlar çıkışta düzenli bir şekilde toplanmış, sırada bekliyorlardı. 

Zhang Yixing'in iniş vakti yaklaşırken dersten, okuldan ve işten yeni çıkmış görünen hayranlar ekibe katılmak için acele ediyorlardı. 

Onlardan bazılarının sırtında hâlâ okul çantası vardı, diğerleri mor kıyafetler giymişlerdi. Ayak uçlarında durup koridora bakıyorlardı, bazıları makyajını tazelemek için elden ele ayna uzatıyorlardı. Bazıları çiçek buketi taşıyor bazıları afiş tutuyor bazıları ise makinelerini taşıyorlardı, hepsi onu bekliyorlardı. 

Beklenti ve coşkunun birbirine karıştığı bu atmosfer etrafındaki herkesi hızlı ve güçlü bir cazibe ile etkiledi: konser organizatörünü, havaalanı personelini hatta makinesiyle çekim yapmak için bekleyen BAZAAR ekibini bile... Hepimiz açıklanamaz bir şekilde bu heyecana kapıldık. Bir anlığına herkesin kalbi geri sayım yapmaya başlamış gibiydi. 

Zhang Yixing saat 18:00'de indi. 

Sarı saçıyla, kendisine eşlik eden birkaç personelle beraber kapıdan çıktı. O dışarıya adımını attığı anda hayranlar öne doğru kalabalıklaştı ama müthiş bir şekilde bir grup hâlinde öne itilmiş gibiydiler, hepsi idolüne mektuplarını ve kartlarını vermek istediler. 

Bununla birlikte tüm hayranlar açıkça işaretlenmiş olmayan "uyarı çizgisini" asla geçmediklerinde, daima hizada beklediklerinde ve destek düzenini hep koruduklarında ısrar ettiler. 

Zhang Yixing görünüşe göre hayranlarının önünde yürümesini yavaşlattı. Onlara selam verdi ve önüne gelen her mektubu almak için kalabalığa yöneldi. 

Ortam gürültülüydü ama idol ve hayranları arasındaki ilişki o anda en sıcak ve en güzel hâlinde canlandırılmış gibiydi. "Birbirimizi görüyoruz, birbirimize karşı kibarız." 

Otel ve havaalanı arasındaki mesafe çok yakın bir mesafe değildi. Yaklaşık 50 dakika sonra, Zhang Yixing Tayland'a varış yolculuğu kapsamında personeli tarafından içeri götürüldü. 

 "Evrenin en havalı, en yakışıklı ve en sevimli patronu" destek tişörtüyle tam bir "hoş geldin töreni" hissiyatı vardı. 

Patron Zhang şaşkına döndü, Çangşa ağzıyla cevap verdi ve oradan kaçtı. Havaalanından gelen ve sayısız tezahüratın, çığlığın, flaşların odağı oydu. Aynı zamanda "Ne yapıyorsunuz?" diye bağıran utangaç genç patron da oydu. 

Bu tezat gerçek. Bu durum size farkında olmadan bu da Zhang Yixing, bu da Zhang Yixing diye düşündürüyor. 

Çengdu'dan Bangkok'a, otele yapılan uzun bir yolculuktan sonra Zhang Yixing ufak bir yemek yiyip kendi spor programına başladı. 

Şangay'dan Bangkok'a kadar, daima kendi ritmini korumuş görünüyor. Gün boyunca ne kadar yer gitmiş, o gün ne yapmış olursa olsun yapması gereken şeyler birazcık bile azalmıyor. Provalar gecenin 3'ünde bitmiş ya da uzun bir yolculuk yapılmış olsa dahi. 

İlk olarak kırk dakika havuzda yüzerek eğlenme, sonra koşma, boks yapma, esneme hareketleri, biri bile eksik olamaz. 

Zhang Yixing performansına karşı neredeyse inatçı bir takıntıya sahip. Bir şarkıcı ve dansçı olarak sahnenin ve sahnede kendisinin en iyi durumda olmasını istiyor. 

Onun Instagram ya da Weibo hesabında paylaştığı boks videolarını görmüş olsak da kendi gözlerimizle izlediğimizde şaşkına döndük. Halkın gözünde nazik "küçük kuzunun" bu hararetli spora sadık kaldığını ve bunu sevdiğini kim tahmin edebilirdi?

Her yumruk atışında kol kaslarını, birkaç dakika içinde vücudundan su gibi dökülen terin buharlaştığını apaçık görüyorsunuz. 

Boks odasında Zhang Yixing, onu sahnedeki göz kamaştırıcı ve muhteşem yıldız ile bağdaştırmanızı zorlaştırıyor. Çoğunlukla onun geri çekildiğini, antrenöre kendisini bırakması için yalvardığını görüyorsunuz ama bunu söyledikten sonra kalkıp alıştırma yapmaya devam ediyor. 

"Kendisini bırakması için" yalvarması gerçekten de sayısız kez yaşandı.

Aşırı öz-disiplini son derece müthiş. Zhang Yixing'in kas çizgileri vücudunu bir tuval gibi gösteriyor. İster spor olsun ister dans etme, hepsi sağlıklı ve sportif bir his veren güzel bir ritim kazandırıyor. 

Hayranları yumuşaklığının ve sertliğinin bir kombinasyonu olarak ona "vahşi tavşan" demeye başladılar. O gizemli bir tezat barındırıyor. 

Konserden bir gün önce, Zhang Yixing öğle vakti konser alanına geldi ve konser öncesi rutin provasına başladı. Akşam saat dokuzda, gece gittikçe koyulaşırken alandan ayrıldı. Şangay'dan Bangkok'a, tüm sahneleri, ışıkları, hareketleri ve kamera çekimlerini bir bir ayarladı. 

Dans ederken büyük ekranı izledi ve her an düzenleme yapmak için her bölümden personel çağırdı. 

Ciddi, gergin, titiz. 

Zhang Yixing'in prova manzarası personelin zihnindeki en güçlü uyarı bölgesi. 

Personel, Zhang Yixing'in her seferinde sekiz saatten fazla süren prova rutinine ilişkin şunları söyledi: "Sahneyle alakalı olan şeyler hariç her şey görüşülebilir, hiçbir şey hafife alınmamalı, yalnızca müzik hakkında düşünmeye bile gerek yok." 

"Bu kez <SHEEP> dahil olmak üzere birçok şarkının yeniden düzenlemesini yaptı, koreografide bazı değişiklikler bulunuyor." 

Tayland'da konser verirken Zhang Yixing ilk solo turunun her durağında yaptığı "yeni numarayı" yapmakta ısrarcı oldu. 

"Hocam, hocam, Tay dilinde seni özledim nasıl denir?" 

"Pom kidtueng kun."

"Peki ya seni seviyorum?"

"Pom lak kun." 

"Büyük gemi nasıl deriz? Yakın zamanda büyük bir gemi inşa ettim." 

Provalardan, konserin resmi olarak başlamasına kırk dakika kalana kadar Zhang Yixing, Tay dilinde söylemek istediği birkaç cümleyi Tay dili çevirmenine sordu ve sonra çocuksu bir şekilde kopyalamaya ve Pinyin olarak işaretlemeye başladı. 

Buna zıt olarak daha birkaç dakika önce, tüm ortamı coşturmaya yeteceği öngörülen, Zhang Yixing'in beline ve karnına yerleştirilen "ejderha dövmesine" tanık olmuştuk. 

Baklavaları, ejderha dövmesi, kısa mavi-gri saçları, keskin bakışları ile "arı ge'dan" "ejderha ge'ya" dönüşen her yönüyle havalı bir adam. 

Bununla beraber onun göz açıp kapayıncaya kadar "ejderha ge'dan" anlamak için durmadan Tay dili hakkında soru soran öğrenci Zhang'a dönüşebileceğini hiç düşünmemiştik. 

Söylemek gerekirse, öğleden sonraki manzarayı gördüğümüzde bunun biraz komik ve gereksiz olduğunu düşündük. 

Sonra dün akşam konserde Zhang Yixing, gitar çalıp doğaçlama olarak Tay dilinde "Seni seviyorum" şarkısını söyleyince tüm hayranlarla beraber biz de duygulanmış hissettik. İdol ve hayranları arasında çift taraflı bir çaba harcama söz konusu. "Ben senin zihnindekileri anladım senden de benim zihnimdekileri görmeni istiyorum." 

Konser alanında Taylandlı hayranlar durmaksızın çığlık atarlarken Çinli hayranlar da farklı sosyal medya sayfalarında "ağlıyorlardı". Zhang Yixing'in Tayland konserine ilişkin 48 saatlik kayıtta, mütevazılığı, sıkı çalışması, kararlılığı ve uzun zamandır devam eden "içimizden biri" iyi çocuk imajının dışında en çok sezilen şey, Zhang Yixing'in 27 yaşında sevgisini ve nefretini ifade edecek olgun, yeni bir yol açtığı. 

Hayranlara konserde dediği gibi: 
"Bazen hayallerin peşinden koşmakla idollerin peşinden koşmanın aynı olduğunu düşünüyorum. İnkar ediliyorsun, sana gülüyorlar. Ama ne yaptığımızı ya da neden yaptığımızı, nasıl insanlar olduğumuzu, ne tür şeyler yaptığımızı açıklamamıza gerek olmadığını düşünüyorum. Zaman bize aradığımız cevabı verecektir." 

Yedi yıl önceki gamzeli hassas çocuktan, 2014'te sahne arkasında elinde ödülü, ağlamaktan kızarmış gözleriyle "Çin müziğini dünyaya tanıtmak istiyorum" diyen kendisini yıllarca karalayıcı sohbetlerin konusu yapan çaylağa...

İlk müzik ödülünü kazanmasının ardından eğilip sahneyi öpmesi ihtilaflı drama trafiğine sebep oldu, yakın zamanda "kanlı fırtınada" halkın sürtüşmeli fikirlerini kabul etti. 

Dün akşam konserin ilk şarkısı <Assembly Call / Toplanma Çağrısı> çaldığında Zhang Yixing yabancı sahnenin başında kısa mavi-gri saçlarıyla, keskin bakışlarıyla göründü. 

BAZAAR onu yıllardır tanıyor, Tayland'daki 2019 Grand Line konserine doğrudan katılım ile 48 saatlik kayıt ansızın gerçekliğini hissettirdi. 

Kariyerinin yedinci yılında, on yedi yaşında hayallerinin peşinden koşmak için evden ayrılmasından sonraki onuncu yılda, görünüşe bakılırsa hiçbirimiz artık Zhang Yixing'in doğasını tanımlayamıyoruz. 

"İnatçı" ve "çılgın" kişiliği kemiklerine, bedenindeki her bir dokunun çizgilerine işlemiş. Bunlar zamanla derinleşmiş ve zamanın, tecrübenin etkisiyle daha net bir hâl almışlar. Gençliğinde neyin doğru neyin yanlış olduğuyla ilgilenmektense tanınıp tanınmadığıyla ilgileniyordu.

28 yaşına girmek üzere olan Zhang Yixing, şu anda yaptığı seçimlere ve seçimlerinden sorumlu olup olmayacağına daha fazla dikkatini vermeye başladı. Sahne kendisini kanıtlayacaktır, zaman aranılan cevabı verecektir. Zhang Yixing geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında kendi cevaplarına sahip. 

Yedi yıldır, hâlâ bunda ısrarcı. 
"Çin müziğini dünyaya tanıtma" tutkusu uzun zamandır süregelen "karalama noktası" olsa da, 27 yaşında yapması gereken atılımı yaptı, ilerleme kaydetti. 

Gücüyle, bedeniyle, popülaritesiyle, yeteneğiyle, istediklerini elde edebiliyor ve kendi kabiliyetleriyle bunları dengede tutabiliyor. 

Tayland konserindeki son şarkı bitmeden önce BAZAAR ve pek çok personel kendi gözleriyle tüm dansçıların sahne arkasında ağladıklarını gördü, Zhang Yixing bunu bilmiyor.

Dünya karmakarışık bir yer, insanlar ayrışmış durumda, dedikodular öngörülemiyor. Ama biz hepimiz ne tür bir insan olduğunu, ne yöne gittiğini zamanın ve çevrendeki insanların bildiğine inanıyoruz. 

İster sahnede olsun ister hayatta her şeyle yüzleşirken o ufak inatçılığını muhafaza ediyor, en gönülsüz olduğu şey ne yapacağının söylenmesi. 

Ölçütü, "pişmanlık yok" ve sahneye, müziğe inanıyor. Yakında 28'ine girecek olan Zhang Yixing olgunluğun ve çocuksuluğun ihtilafında büyürken özgürce çiçek açıyor. 

O, bir gün bile tembellik etmedi. Gece gündüz yaptığı provalar, klima çalışırken bile terlemesi, geceleri koşarak, boks yaparak geçirip otele gündüz dönmesi, kendisini disiplin altına alarak ve kısıtlayarak geçirdiği o yıllar...Hepsi en iyi kanıtını ve cevabını sahnede aldı. 

Ün trafiğini taşıyıp kararlılıkla ve güçle kendisini kanıtladı. 

Zhang Yixing bizi, bu devirde parlamak için mücadele verenin eninde sonunda bu devirde kıymetinin bilineceğine inandırıyor.

48 saatlik Bangkok kaydının ardından "Küçük Kuzu'yu" unuttum ve Lay Kaptan'a saygı duydum. 

⟹ Lütfen çevirilerimizi kaynak belirtmeden kullanmayınız. Teşekkürler. ⟸

Trans: kakamonx
Çeviri: Mira @Layixingturkey 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık