Ana içeriğe atla

[HABER YAZISI] Esquire - Lay Zhang


Zhang Yixing: Sıkı çalışmak gülünç değildir, 
sebat etmek de güzeldir


"Zhang Yixing'in Bangkok Konseri" ifadesinin tüm akşam en çok arananlar arasında trend olmasıyla beraber, Zhang Yixing'le alakalı en çok kullanılan "ağlamak" sözcüğüydü.

Apaçık, iki gün önce herkes hâlâ Zhang Yixing'in sözde "tatlı ya da tuzlu oluşu*" hakkında tartışıyordu. Her nasılsa, "Daha fazlasını çıkaramam." diyen Bay Zhang'ın yurt dışına açılıp kendisini koyvermesini hiç beklememiştik. 

(Ç/N: Tatlı Yixing'in sevimli oluşunu, tuzlu ise seksi hallerini ifade etmek için Çinlilerin kullandığı tabirler.)

Tayland'a ulaştığı gün yüzme havuzundaki arkadan fotoğrafı yalnızca bir ön gösterim olarak kabul edilebilir. "Yakında geri geleceği" hakkındaki tatlı konuşması ise bir doz plasebo* etkisi veriyor.

(Ç/N: İlaçmış gibi verilen madde)

"Dövme çıkartması" videosunun erkenden ortaya çıkmasıyla Zhang Yixing neredeyse nabız yükseltmeye başladı.

360 derecelik "kas öldürüşü" konserde doğrudan sahnelendi: Altılı karın kası apaçık dizili, kollarından göğsüne tüm kasları aşırı seksiydi. Göğsü ve karnı boyunca siyah ejderha kaplıydı. Ejderha, kaslarının sivri ucunda bulunup dansın ritmiyle dönüyordu.

Sahne, onun mutlak cazibesine uygun bir ortam hâline geldi. Art arda 19 dansı yapacak güce ve her birinde şarkı söyleyecek isabetli ebedi yeteneğe sahipti. Son sıcak yaz, Zhang Yixing diğer muhteşem yanını dünyaya göstermesine atfedildi.

Art arda 19 şarkı ve dans, yurt dışında açık açık kopyalandı.
Anında şarkı yazan Lay Kaptan çok muhteşemdi!


Tayland'daki konserin açılışından önce Çinli Xback'ler Weibo'da toplu olarak gözyaşı dolu gönderiler paylaştılar.

Zhang Kaptan'a kendisini kontrol etmesi için yalvarıyorlardı: "Üstünü çıkarma, ağlama, gösterme!" Taylandlı hayranlar da çok coşkuluydular, Onlar "bekleyin, biz kazanacağız buna inanın" diye düşünseler de Bay Zhang'ın Tayland'a ulaştığı gün Instagram'daki kelebek tarzı yüzme videosu bir tehlike kokusu veriyordu.

Suda çekilen arkadan fotoğrafı, hiçbir açıklama olmadan pek çok çekimin canına okuyordu. Spora, fitnessa ve boksa asılan Lay Kaptan, kontrolden çıkmış geniş bir manzaraya sahip olan acı ve baharatlı Tayland durağıyla buluştu.

Fakat gerçek, hayal edilenden daima biraz daha fazlasıdır. Çinli Xback'ler, idolleri yurt dışına çıktığı zaman onun büyük ihtimalle söz dinlemeyeceğini tahmin etmişlerdi. Her nasılsa o, hayranların onun ağlamaması yönündeki ısrarları haricindeki dileklerini birer birer yok etti.

Belindeki dövme ile birlikte <Lay U Down> can alıcı büyük bir sahne haline geldi.

Keskin kas çizgileri, seksi ve güçlü beli ve kolları, onun sonsuz isabetli ve mükemmel dans gücü insanlara daima parmak ısırtıyor.

Kendi şarkıları için her zaman binlerce türde aranjman mevcut, her an şaşırtabiliyor. Piyano ve gitar çalması, hemen orada Tay dilini öğrenip doğaçlama yapıp şarkı söylemesiyle Zhang Yixing Tayland konserini yaz gecesinde büyük bir partiye dönüştürdü.

Bir taraftan konserin başlangıcında mavi-gri saçları ve harika gözleri ile sert bir kaptandı. <The Assembly Call> eşliğinde, uzak okyanustaki yıldızları aydınlatmak üzere ışıktan ayrıldı.

Kalbinde ateş, belinde ejderha, antik Yunan heykelinin kusursuz profili ile, birazdan tehlikeli bir yolculuğa gidiyormuş gibi hissediyordu; parlak gözler, göz alıcı bir görünüş.

Diğer taraftan çocuksu bir ruh ile doluydu, insanlar gülüp onu sevmeden edemiyordu. Taylandlı hayranlarla doğrudan Tay dilinde iletişim kurmak için elinden gizlice kopya çekiyor, sonrasında olayı anlamayınca "kafası karışmış" görünüyordu.

Şangay'dan Bangkok'a kadar "beyaz sihir" sürpriz topu beş defa oynandı, fakat hâlâ "topu görünce ayağımı hareket ettiremiyorum" esprisine devam ediyordu. Size her zaman yeni bir çocuksu numara gösterebilir.

<Sheep> şarkısında geminin ucundaki öncü Çinli kuzu oydu, <Boss> şarkısında şapka takan ve MJ'ı saygıyla anan patron oydu.

<Lay U Down> parçasında aşırı derecede seksi olan oydu. <Honey>, <Namanana>, <Save You> ve diğer şarkılarda hayat dolu ve sevimli olan da oydu.

Binlerce yüze sahip biri olarak Zhang Yixing sahneleri vasıtasıyla herkese daima yeni sürprizler sunacak gibi.

Konserinde dediği gibi, "Konuşmakta iyi değilim fakat şarkı yazmakta iyiyim, hepiniz için şarkı söylemeyi seviyorum".

Röportajda benzersiz bir varlık, konuşmalarında daima yanlış anlaşılan şaşkın idol; görünen o ki bütün gizli yeteneklerini sahnede etkin kılıyor.

O çok seksi ve ateşli. Dans ve müzik tamamen ona ait olan ruhunun mükemmel ifadesi.

Zhang Yixing sahneye döndüğü zaman, sınırlı yaz yedi yılın kibar bir sözüne dönüştüğünde, o akşam unutulmaz bir an haline geldi: uykusuz bir akşamdı, bir festivaldi, bir son ve yeni bir başlangıçtı.

Yedi sene hem uzun hem de kısaydı. Eli boş genç bir çocuğun, yılları ve deneyimi ile birlikte büyük bir gemi yontması için yeterince uzun bir zamandı. Fakat göz açıp kapayıncaya dek geçti.

Zhang Yixing, kendi cevap kağıdını sunmak için sahneyi kullandı ve geriye yalnızca yargılanacağı anı beklemek kalıyordu.

8 saatlik ortak prova, kesintisiz antrenman
İşbirliğine olan övgü bir yana Zhang Yixing'in öz-disiplini en harikasıydı!


Zhang Yixing, dün Bangkok konserinin sonunda tüm dansçılarını sahneye davet etti.

Dans boyunca tutkulu ve deli dolu olan, yerli ve yabancı erkekler ve kızlar sahnede kızarmış gözlerle birbirlerine sarılıp hayranlara el sallıyorlardı. Zhang Yixing en kenarda duruyor ve kibarca gülümsüyordu.

Nankin durağındaki işbirliğinden onun çelişkili "acımasızlığına" ve "nezaketine" şahit olmuştuk. Sahnede asla hata yapamazsınız. Bir önceki gece dışarıda takılıp iyice dinlenmediyseniz ve sahnenizi etkilediyse bu daha da affedilmez olur.

Konserine katkıda bulunan herkese özel olarak içtenlikle minnettardı. Dansçılarını kardeşleri olarak gördü, yemekte ve kutlamalarda neşeyle doluydu.

Sanatçının kendini koruması hakkındaki tabular burada etkin değil. Her şekilde çekebilirsiniz, ne kadar şen olduğu önemli değil, yürekten inanın ve sahnede her şeyinizi sunun.

Zhang Yixing ayrılacakları zaman dansçıların birlikte ağlamasına neden oldu ve farklı durumlarda kendilerini ifade etmelerini sağladı, onunla birlikte çalışmak tüm hayatları boyunca sahip oldukları en "eşsiz" deneyimdi.

Zhang Yixing de kendi kişiliğine güven kazandı ve profesyonelliğiyle her şeyi ele geçirdi. 

Zhang Yixing'in profesyonelliğine olan hayranlığını belirtenler yalnızca konser turunun dansçıları değildi. Konseri izledikten sonra Zhang Yixing'i öven Bay Huang Jingxing'in yanısıra aralarında yerli ve yabancı profesyonel dansçılar ve müzisyenler bile vardı.

Şarkı söyleme ve dans etme seviyesi ne, art arda 19 şarkı söyleyip dans etme gücü konuşulmaya değer bir mesele mi değil mi, bunları açıklamasına gerek yok. Zeki biri bunu sahnesiyle kanıtlayabilir.

Zhang Yixing'in konser için hazırlandığını gören herkes onun öz disiplinli olduğunu ve neredeyse kendine işkence eden bir "deli" olduğunu bilir.

İlk konserinden önceki dans provaları sırasında, pratik odasında makyajı ve tarzı olmadan, marşmelov & kabarık saçlarını şapkanın içinde gizleyerek aylarını harcadı.

Getirdiği tişörtlerden biri teriyle sırılsıklam olduğunda bir diğeriyle değiştirirdi, pratik yapmak için bazen yardımcısının kıyafetlerini de giyerdi. Bir dansçı ve müzisyen olarak vücudunu en iyi durumda tutmak amacıyla yılın bu yarısında boksa kafayı taktı. Pratik odasından çoğu kez gece 2 ya da 3'te ayrılır, duş alır sonra doğruca boks yapmaya giderdi.

Antrenmanlarda katıydı, sağlam disipline sahipti. Görünen o ki, Zhang Yixing kendisi hakkındaki söylentilere gerçeklerle yanıt verme konusunda en iyisi.

Gerçek olan yalana dönüşemez, yalan da gerçeğe dönüşemez. Tayland'daki konserinde söylediği gibi, "Nasıl bir insansınız, neler yapıyorsunuz, bunun cevabını zaman verecektir."

Sebatı ve sıkı çalışması onun gelişim/büyüme yolundan okunuyor. Yolunda engeller var, binlerce zorluk var, hayat tersine giden bir yolculuk gibi olsa da o bir milimetre bile geriye gitmedi.

Zhang Yixing daima "yeteneği olmadığı için yalnızca sıkı çalışabildiğini" söyledi. Ve sevilesi bir şekilde, "Hocalarım gerçekten çok üzgünüm, kafam çok büyük, bacaklarım da kısa. Çekim yapmanızı zorlaştırıyorum." dedi. Kendisini en sıradan gruba koymakta her zaman iyi. Hayatında aldığı tüm eleştirilere ve övgülere teşekkür ediyor, fark edilmenin bir macera olduğunu düşünüyor.

Küçük prensin eşsiz gülü camla kapatması gibi...O böyle bir insan; dünya karmakarışık o ise sade, muhteşem ve eşsiz, sadece bunun farkında değil.

Söylentilere göre o, "en rağbette olan trende karşı koyma" inadına ve metanetine sahip. İnsanları anlaması güç ama o saf bir şekilde, "Samimiyete samimiyetle karşılık verileceğine inanıyorum." düşüncesiyle devam ediyor.

7 yıl boyunca, sebatı ve mizacıyla birçok kişinin gelişmesine ışık tuttu. Bugüne kadar yalnızca "özel olmadığı için sıkı çalıştığını" düşünmekteydi.

Sıkı çalışmak gülünç değildir, sebat etmek de güzeldir. Bu yedi yılda pes etmediği için Zhang Yixing'e teşekkür ederiz. Dünyanın sebat eden herkesi eninde sonunda başarısızlığa uğratmayacağına bize inandırdığı için teşekkür ederiz. Yeterince sıkı çabalarsanız, yeterince cesaret gösterirseniz ve yeterince korkusuz olursanız daima fark edileceğinizi ve nihayetinde dönemin en göz alıcı kişisi olacağınızı bize öğrettiği için teşekkür ederiz.

⟹ Lütfen çevirilerimizi kaynak belirtmeden kullanmayınız. Teşekkürler. ⟸

Çeviri: Buse @Layixingturkey
ENG: kakamonx

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık