Ana içeriğe atla

[RÖPORTAJ] VMAN - Lay Zhang'ın Dünyasına Hoş Geldiniz

M-POP Amerika çıkışının dümenindeki, 
Sonbahar/Kış 2019 dijital kapak yıldızımızı tanıtıyoruz

Lay Zhang, Amerika'da çok bilindik bir isim olmayabilir ama o noktaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Doğu'nun erkek pop sanatçılarına ilk örneklerinin Justin Timberlake ya da Bieber olması gibi; Zhang 'Honey' albümünün listelerinde yer aldığı Amerika'yı geçerek çoktan en heyecan verici M-POP sanatçılarından biri oldu. O aynı zamanda bir aktör. Kalbi deli gibi attıran, 27 yaşındaki Zhang çocuk yıldız olarak kariyerine ilk başladığı zamandan bu yana 10'dan fazla yapımda yer aldı. 

M-POP'un Amerika'ya girişinin dümeninde yer alması, Zhang'ın uluslararası tanınırlığının akranlarının ötesine geçmeyi başardığı anlamına geliyor. Çin dünyalar kadar uzakta gelirken - New York'tan tam olarak 12 saat uzaklıkta- Zhang kültürel, coğrafik ve sanatsal köprüler kurmaya yardımcı oluyor. 

Lay Zhang'ın dünyasına giriş yapıyoruz.

Çocuk yıldız olmak nasıl bir şeydi? O yaşta çalışmakla alakalı değiştireceğin bir şey var mı? 

Çocuk yıldız olmak havalıydı. Çok şey tecrübe ettim. Bu yüzden hayır, hiçbir şeyi değiştirmezdim. 

Çok fazla müzik üretiyorsun. Bu yetenekleri nereden kaptın?

Video izleyerek ve arkadaşlarımla müzik yaparak kendi başıma öğrendim. Yapımcılarla beraber şarkı kamplarına katıldım; onlar benim hocalarım. 

Bir müzik yapımcısı olarak, ne tür müzikleri seversin ya da denemek istersin?

M-POP seviyorum! Her tür müziğe açığım ve son zamanlarda hip-hop müziği çok seviyorum. 

M-POP'un yaratıcılarından biri olarak bu müzik tarzını Amerikalı dinleyicilere nasıl açıklarsın?

M-POP, karışık Çince pop anlamına geliyor. Benim anadilim Çince, dolayısıyla Çinceyi herhangi bir dille karıştırabiliyor ve herhangi bir müzik tarzıyla bir şarkı üretebiliyorum. İngilizce ve diğer müzik tarzlarını kullanarak Amerikalıların M-POP'a çok kolay bir şekilde aşinalık kazanacağını düşünüyorum. 

Son eserin olan Honey albümünün hikayesi nedir? Şarkılar arasında bir tema ya da bağlantı söz konusu mu?

Honey benim son çıkan EP albümüm. İçinde "Honey", "Bad", "Amusement Park" ve "Honey (Çince)" şarkıları var. Şarkıların hepsi aşk ilişkisi hakkında. Ve hepsi M-POP. 

Sence Amerika senin müziğine neden bu kadar açık?

Şaşkınım! Bunu duyduğuma mutlu oldum. Bence M-POP birçok insanın keyif alabileceği pek çok farklı müzik tarzını içeriyor. Her yerden hayranlara teşekkür etmem gerekiyor. Onlar bana çok yardımcı oldular. 

Oyunculuk, şarkı yazma, şarkı söyleme, yapımcılık, tur ve daha fazlası arasında dengeyi nasıl sağlıyorsun?

Sıkı çalışarak ve kendime sürekli hedeflerimi, hayallerimi hatırlatarak!

Senin yaptığın gibi sıkı çalışırken kişisel hayatının olması mümkün mü?

Pek sayılmaz ama ara sıra kendime bir mola vermeye çalışıyorum. 

İlk solo turun olan "Grand Line" konserlerini bitirdiğini biliyoruz. Nasıl hissettiriyor?

Hem heyecanlı hem de üzgün hissediyorum. Hayranlarımın benimle beraber bu harika turun tadını çıkarmak için bir araya geldiğini gördüğüme mutlu oldum. Tüm konser boyunca performans sergilemek harika hissettiriyor. Ve üzgün hissediyorum çünkü bu ilk tur bitti. İkincisini sabırsızlıkla bekliyorum!

Yakında bekleyebileceğimiz ne gibi projeler üzerinde çalışıyorsun?

Bu ay "I'm Not Well (WoBuHao)" isimli bir şarkı yayınladım. Gelecekte çok daha fazlasını bekleyebilirsiniz. 

Çin'de çok tanınan biri oldun. Amerika'daki insanların senin hakkında ne bilmesini istersin?

Benim adım Lay Zhang ve ben boks yapmayı çok severim!

⟹ Lütfen çevirilerimizi kaynak belirtmeden kullanmayınız. Teşekkürler. ⟸

Çeviri: Mira @Layixingturkey
Kaynak: VMAN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık