Ana içeriğe atla

[RÖPORTAJ] Zhang Yixing SuperELLE Röportajı

SuperELLE: Eylül'de Yixing, 'Lay tarzı aşk şarkısı'nın ilk hiti olan "I'm Not Well" parçasını yayınladı. Önceki müzik tarzına kıyasla, genel tarzı büyük miktarda değişti. Neden genel üretici tarzını değiştirmek istiyorsun?

Zhang Yixing: Daha çok şey denemek ve dinleyicilerime daha fazla seçenek sunmak istiyorum. Çünkü bazı insanlar dans müziği dinlemeyi sever, bazıları ise aşk şarkıları dinlemeyi...Umarım müziğimi çeşitlendirebilir ve gelecekteki albüm üretimlerinde farklı tarzları bütünleştirebilirim.

SuperELLE: Grand Line konser turu tamamlandıktan hemen sonra bir şarkı yayınladın. Baskı hissediyor musun?

Zhang Yixing: Aslında baskı yine iyi sayılır. Çünkü müzik yaptığım sürece çok mutlu hissediyorum bu yüzden iyi bir eser ürettiğimde hemen herkesle paylaşmak istiyorum. Dinleyicilerimle "ortak hislere" sahip olmanın peşine düşüyorum. Umarım gelecekteki müzik yolumda daha fazla kişiyi müzikle etkileyebilirim.

SuperELLE: İlk solo konser turunu vermiş bir müzisyen olarak, bundan sonra karşı karşıya geleceğin yeni bulmacaların ve meydan okumaların neler olacağını düşünüyorsun?

Zhang Yixing: Çoğu insanın Zhang Yixing'in bir varteye şov yıldızı mı yoksa bir müzisyen mi olduğu konusunda biraz kafa karışıklığı yaşadığını hissediyorum. Bu yüzden gelecekte daha fazla kişinin Zhang Yixing'in bir müzisyen, bir şarkıcı ve bir yapımcı olduğunu bilmesini istiyorum.

SuperELLE: Yixing'in müzik planının sıradaki adımını bizlerle paylaşabilir misin?

Zhang Yixing: Son zamanlarda çeşitli müzisyenlerle yaptığım işbirlikleri ve üretim sürecinde, onların Çin enstrümanları kullanılarak üretilen müzik hakkında meraklı olduklarını keşfettim. Bu sebeple bu enstrümanları ve kabiliyetlerimi geliştirdikten sonra şu anda öğrendiğim Çin enstrümanlarını farklı sahnelerde kullanmak ve uluslararası müzisyenlerle alışverişte bulunmak istiyorum.

SuperELLE: Yixing ve H&M marka koleksiyonu ulusal çapta satış patlaması yaşadı. Bu işbirliği serisinden hayranlar için bir parça seçecek olsan hangisini seçerdin?

Zhang Yixing: İlk olarak hayranlarıma minnettarım. Alım gücünüz müthiş. Biraz gururum okşandı. Ben terazi burcu olduğum için bilhassa kararsız biriyim. Bir tane şey seçemem gerçekten. Tüm parçaların çok iyi olduğunu düşünüyorum. Grand Line konserimi beğendiyseniz bu seriyi ufak bir anı olarak düşünebilirsiniz.

SuperELLE: Neden H&M'in ilk marka elçisi seçildin? Sizi birbirinize çeken sebepler sence nelerdir?

Zhang Yixing: Birincisi ortak bir görüşe sahibiz. İkincisi hepimiz alıcılara iyi ürünler ve eserler sunmak istiyoruz.

SuperELLE: Çin yaratıcılığı, özgünlüğü ve gençlik gücü hakkında ne düşünüyorsun?

Zhang Yixing: Ulusal ve kültürel öz güvenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben müzik yaparken sıklıkla Çin'in karakteristik müziğini pop müziğe nasıl entegre ederim diye düşünüyordum. Misal daha önce yaptığım Mapo Tofu, Shake şarkılarında erhu, dikey flüt kullandım. Çin'in geleneksel enstrümanlarını bu tür müziklerle bütünleştirmeye çalışıyorum.

Aynı şey H&M ve Çinli tasarımcı Angel Chen işbirliği için de geçerli. Angel Chen'in çok düşünceli bir tutumunun olduğunu düşünüyorum. Çin'in etnik unsurlarıyla maharetli bir şekilde kıyafetler tasarlıyor. O çok yetenekli biri.

Aynı zamanda üretim sürecinde benim yapabileceğim şey bazı fikirler ve konsept tarzları sunmak olacaktır. Tarza göre daha çeşitli düşünceler edinebilirsiniz.

Grubun sevimli kalp çarpıntısından
sempatik kıdemliye dönüşümü

Zhang Yixing'in gelişimine baktığımızda, onun en çok mütemadi çabasından etkilendim. Kendisinin de dediği gibi, Zhang Yixing'den söz edildiğinde çoğu insanın ilk tepkisi Go Fighting'de abileri tarafından "ihanete uğrayan" küçük kuzu oluyor. Yapmacıksız ve dürüst karakterinden ötürü Zhang Yixing, ekipteki abilerinin koruyuculuğunu kazandı. 

Huang Lei ve Yixing ile yapılan bir röportajda, Huang Lei şunları söyledi: "Sıkı çalışan insanlara daima hayranlık duymuşumdur. Ben Yixing'in yaşındayken onun kadar sıkı çalışmamıştım." 

Hong Jiantao, Weibo'da Zhang Yixing'i övdüğü özel bir gönderi paylaştı. Onun iyi bir öğrenci olduğunu, mükemmel bir karakteri ve öğrenme kabiliyeti olduğunu söyledi. Ayrıca kıdemli aktörlerin ondan öğrenmeleri gereken çok şey olduğunu belirtti. Tüm bunlar Zhang Yixing'in karakteri sayesinde kıdemlilerinden aldığı onaylar.

Go Fighting'deki sevimli imajına veda eden Zhang Yixing, yeni gücün kıdemlisi oldu. Idol Producer'da çoğunlukla nezaket, dürüstlük, asıl amacını unutmamakla alakalı deneyimlerini stajyerlerle koşulsuzca paylaştı. Zihninde diğer insanların bakış açısına empati yapmayı biliyordu çünkü stajyer olma yolunda uzun mesafeler katetmişti. 


Dünyaya Çin'in sesini duyurmak


Zhang Yixing müzik konusunda asıl amacını hiç unutmadı, bu amacında daima ısrarcı oldu ve sıkı çalıştı. 2008 yılında başlayan 4 yıllık SM stajyerliğine baktığımızda sıradan insanların katlanamayacağı kadar ter döktüğünü görüyoruz. Koşu bandında şarkı söyleme pratiği yaptı, vücuduna kum torbaları bağlayarak dans etti. Tüm bunlar onun hayallerinin peşinden koşmasının verdiği şevkti. Daima daha iyi olmayı umut etti.

Onu büyükannesi ve büyükbabası büyüttü. Yixing onları I Need You müzik videosunda yer almaları için davet etti.

Minnettar olmayı bilen insanların şansı asla kötü olmaz. 2016 Top Çin Müzik Ödülleri töreninde fiziksel rahatsızlığına rağmen performansın sonuna kadar dayandı. Daha sonra personel tarafından taşındı. Sahne arkasında ödüllerini aldığında ağlayarak, "Zhang Yixing müziği gerçekten seviyor. Mutlaka bir solo albüm yapacağım. Bir şarkıcı olduğumu asla unutmadım. Çin müziğini dünyaya tanıtacağım." dedi. Bu inatçılık ve kararlılık herkesin duygulanması ve ona saygı duyması için yeterliydi.

O gerçekten de sözünü bozmadı, söylediklerini unutmadı ve şarkılarına daha fazla geleneksel Çin ögeleri yerleştirdi. Zhang Yixing gerçekten de müzik yapma ve Çin müziğini dünyaya tanıtma konusunda elinden gelen her şeyi yaptı. Misal, dünyaya Çin müziğini dinletmek için Çincenin temel alınarak diğer dillerle kaynaştırıldığı "M-Pop" konseptini tasarladı. 

Üçüncü solo albümü NAMANANA'yı Amerika'da yayınladı. Şarkı Billboard 200 Listesi'nde 21. sırada yer aldı ve Zhang Yixing bu listeye giren ilk Çinli solo şarkıcı oldu. 2018 Billboard Dünya Albümleri Listesi'nde 2. olarak, en üst sırada yer alan solo şarkıcı ve listede yer alan tek Çinli şarkıcı oldu. Billboard resmi hesabının sözlerine göre, "Bu başarı yalnızca ona ait değildir aynı zamanda Çin pop müziğinin Billboard listelerindeki gelişimi için önemli bir adımdır." 

Mapo Tofu Çin ve Batı müziğinin tipik bir birleşimi. Yixing yabancı ülkedeyken Go Fighting'de Huang Lei'nin yaptığı mapo tofu yemeği aklına geldi. Kendisi yapmaya çalıştı ama beklenmedik bir şekilde maharetleri mapo tofu yapacak kadar iyi değildi bu yüzden o bunu Mapo Tofu şarkısını yapmak için bir ilham olarak kullandı. 

Günümüze döndüğümüzde yıllarca edindiği müzik birikimiyle verdiği ilk solo konser turu Grand Line, 8 saniyede tükendi. Bu, onun canlı performanslarını dinlemek isteyenler için zor bir durum!

İlk turunu gerçekleştiren Zhang Yixing, bu turun zamanın sonsuza dek yok olarak insanlara biraz çaresiz hissettirdiğini simgelediğini kabul etti. Pek çok hayranının dileğini yerine getirmek için bir konser turuna başlayan Yixing, "Turun tek koşulu, beni destekleyen herkese en kaliteli konseri sunabilmek." dedi. Hayranlarının hislerini daima çok önemsiyor. 

Son teklisi I'm Not Well, Billboard Çin Listesi'nde 1. oldu. Şarkıcılıktan müzik yapımcılığına, Küçük Kuzu'daki bilinmeyen imkanları ve görünümün altında gizli gücü gördük. 

Yakın bir zamanda, dans ve vokal çalışmak için gizlice Amerika'ya geçti. Gerçekten müzik hayaline giden yolda hiçbir zaman durmadı. Aynı zamanda yabancı müzisyenlerle iletişim kurarken onlara Çin müzik enstrümanlarını tavsiye etmeyi ve milli şeyler paylaşmayı unutmadı. O, hâlâ asıl amacını hiçbir zaman unutmayan Zhang Yixing!

Bu yolda sıkı çalışan Zhang Yixing'i sevmemek için ne gibi bir sebebiniz olabilir?


⟹ Lütfen çevirilerimizi kaynak belirtmeden kullanmayınız. Teşekkürler. ⟸

Çeviri: Mira @Layixingturkey
Trans: kakamonx

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık