Ana içeriğe atla

[HABER YAZISI] Lay Zhang Kalp Kırıklığının Ardından Müziğin Kendisine Nasıl Yardımcı Olduğunu Anlattı

ÇİNLİ SANATÇI YENİ ŞARKISI "外婆" İLE BÜYÜKANNESİNDEN ALDIĞI DERSLER VE 2020 HEDEFLERİ HAKKINDA KONUŞTU

Lay Zhang için müzik özel. Shenzhen'de konser hazırlıklarının ortasındayken Çin'den ettiği telefonda bana "Müzik benim hayatım." diyor. 28 yaşındaki performansçı ve aktörü tanıyan herkes  onun abartmadığını bilir. O, durmadan müzik tarafından tüketiliyor; performans sergiliyor, dinliyor, müzik yapıyor. Gerçek hayat her şeyi duraklattığında bile yavaşlamıyor.

Birkaç ay önce Zhang, hastalık yüzünden çok sevdiği büyükannesini kaybetti. Kalp acısıyla en iyi bildiği şekilde boğuştu: müzik vasıtasıyla. Üretim süreci onun için iyileştirme süreci oldu. "Bana çok yakın bir şarkı yapabilmek üzgünken huzur bulmama yardımcı oluyor." diyor.

Son parçası "外婆" (Ç/N: waipo şeklinde telaffuz ediliyor, Çincede büyükanne (annenin annesi) anlamına geliyor) büyükannesine ve yaşamı, kariyeri boyunca kendisine vermiş olduğu desteğe bir hürmet göstergesi. "Büyükannem benim en büyük hayranımdı." diyor. Sözlerine şöyle devam ediyor, "Bu şarkı vasıtasıyla büyükannemin sıkı çalışacağımı ve hayallerime ulaşacağımı bilmesini istiyorum." 


Zhang bu şarkıyı sonbaharda Los Angeles'ta yaptı. Kederini dışa vurmanın, içinde bulunduğu zor zamanlardaki hislerini ifade etmenin bir yolu olarak başladı şarkıya. "Ben küçükken büyükannem hep yanımda oldu. Ama ben büyürken onunla kalamadım ve onu koruyamadım." diyor. "Çok meşguldüm. Bu konuda hep üzgün hissettim." Büyükannesi ile birlikte sahip olduğu kıymetli çocukluk anılarına, pişmanlıklarına ve en sevdiği uyku masalına gönderme yapan sözleriyle şarkı çok özel. Fakat bu samimi detaylar Zhang'ı çok anlayışlı bir hikaye anlatıcısı kılıyor. 

"Hikayemi insanlarla paylaşmak istiyorum." diyor. "İnsanların beni daha iyi tanımasını istiyorum...Müziğimle kendimi ifade etmek istiyorum." İşin özü, "İnsanların Çin müziğini duymalarını istiyorum." 


M-POP (Ç/N: Karışık Çince pop müzik) ile kültürünü batıya sunmak Zhang için önemli. Müziği bir sohbet, dilleri ve zaman dilimlerini aşarak 'dünya ile iletişim kurma' yolu olarak görüyor. Elbette bu hiç kolay değil. "Bazı zorluklar yaşadım," diyor Zhang. "Ama bu Çin kültürümü paylaşmak için daha fazla çalışma isteği verdi. İnsanların yeni bir şeyler görmelerini istiyorum." 

Bilhassa "外婆" gibi şarkılarla ruhunu açığa vurması konusunda Zhang "gergin" olduğunu kabul ediyor ama daha çok, bu yanını yalnızca hayranlarıyla değil yakın olduğu birini kaybetme hissiyle bağlantı kurabilen dünyanın her yanından insanlarla paylaştığı için "gururlu ve mutlu". 

Söz konusu Zhang'ın doyumsuz çalışma ahlakı olduğunda -büyükannesinden gururla aldığı bir özellik- sanatçının yeni müzik ve şu anda çalışma aşamasında olduğu birkaç büyük işbirliği ile 2020 için büyük planları var. Fakat şimdi günümüzde kalmaya ve büyükannesinin en sevdiği söze odaklanmaya çalışıyor: "varsın olsun". Çünkü her şeyin bir sebebi ve bir zamanı var. 

Gelecek yılki kişisel hedefleri sorulduğunda Zhang gülüyor, "Bazen hayatı ve işi birbirine karıştırıyorum." Sonra duraksıyor ve telefondan gülümsemesini hayal edebiliyorum. "Doğruyu söyleyebilir miyim? Bir kız arkadaş istiyorum." 

Şarkıyı Türkçe altyazılı dinlemek isterseniz: 


*Lütfen çevirilerimizi kaynak belirtmeden kullanmayınız.*

Kaynak: mtv.com
Çeviri: Mira @Layixingturkey

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık