Ana içeriğe atla

[STÜDYO GÖNDERİSİ] 191215 | Yixing'in Büyükannesinin Vefatına İlişkin Stüdyo Paylaşımı


2019 The Grand Line turu bu akşam Shenzhen’de sona erdi. Aralık ayının bu son hareketli günlerinde, konsere gelen tüm hayranlarla birlikte patronun büyükannesi için yazdığı şarkıyı dinledik.

Bu hissi birdenbire tarif etmek çok zor:
Bir süredir “Grandma” müzik videosunu 2019’un son konserinde oynatma kararı almıştık. Bu aynı zamanda patronun büyükannesinin kamera görüntülerini oynatacağımız tek sefer olacaktı. Tüm o çekim sürecini personellerin çoğu gördü ve orada patron ile beraberlerdi. Hatta büyükannesinin patrona destek mesajının kamera görüntülerini patrondan çok daha önce görmüştük. Hepimiz duygularımızda büyük inişler çıkışlar olmayacağını düşünmüştük ama büyükannenin sesi ve patronun şarkı söyleyişi duyulduğu an herkes ağladı. Sahne arkasında, giyinme odasında ve kamera arkasında, her yerde sesi duyulabiliyordu. Hepimiz gözyaşlarına boğulduk.

Bu yıl 6 Temmuz’da, Lay Zhang Grand Line Konserleri Şangay’da başladı.
Bundan bir ay öncesinde büyükanne zaten çok hastaydı. Ailesi ‘duruma hazırlıklı olun’ sözlerini ilk duyduğunda çok duygusaldı ama bir süre sonra daha makul ve sakin olabildiler. Hepimiz büyükannenin durumunu patrondan sakladık ama o da hiç sormadı. Fakat ondan sonra sık sık Çangşa’ya geri döndü. Sıklıkla tüm gece hastane odasında kalıp büyükannesine eşlik ederdi. Büyükanne ile onun yürek parçalayan bir uyumu vardı. Sen konuşmuyorsun, ben sormuyorum. Sen hastasın öyleyse ben burada olacağım.

Grand Line Şangay’dan on beş gün önce büyükanne onun konserine katılmayı bilhassa çok istedi. Her ne kadar onun fiziksel durumunun bu tür bir yolculuğun bitkinliğine izin vermeyeceğini bilsek de hiçbirimiz onu durdurmaya çalışmadık. Lay 17 yaşında evden ayrıldı ve 27 yaşında ilk solo konserini verdi. Hepimiz onun sıkı çalıştığını, sıkı çalıştığını ve daha sıkı çalıştığını biliyoruz ama bu on yılı tam olarak nasıl geçirdi, bu yol boyunca neler yaşadı, kimse bunu onu büyüten ve onunla kalan büyükannesinden daha iyi bilemez. Bu yüzden tüm ekip, organizatör, hastane ve ailesi en uygun rotayı belirlemek, en mükemmel tıbbi desteği sağlamak ve herhangi bir acil durumda alınacak diğer tedbirler için ellerinden geleni yaptılar. Ama büyükannenin durumu gittikçe kötüleşti. Sonunda Şangay’daki konsere katılamadı.

Büyükannenin gönderdiği destek mesajını ilk gördüğümüz zaman Şangay konserinin sahne arkasındaydık. Patron duvarın diğer tarafında makyaj odasındaydı. Bununla beraber, hiç kimse o sahneye çıkmadan önce videoyu ona gösteremedi, çünkü hiçbirimiz ne tür bir tepki vereceğini ve ne tür duygu değişimleri yaşayacağını bilmiyorduk. Ona sonra göstermeliyiz diye düşündük bu yüzden doğru zamanı bekledik.

Bekleyiş temmuz sonunda büyükanne vefat ettiğinde sona erdi.

Patron gece Çangşa’ya döndü. Öncesinde ve sonrasında konserler vardı. Her zamanki programını takip etti, pratik yaptı, prova yaptı, spor yaptı, şarkı yazdı ve eskiden olduğu gibi birlikte akşam yemeği yemek için bizi çağırdı. Yine saatlerce pratik yaptı, yine çalıştı, eğitim aldı, dünyanın her yerine uçuş yaptı. Nankin konseri sona erdiğinde kutlama partisine katılmadı. Yorgun olduğunu ve dinlenmek istediğini söyledi. Partinin parasını ödedi ve herkesin eğlenmesini umut ettiğini söyledi. Tüm o koşuşturmayı ve parlayan ışıkları arkasında bırakarak tek başına otele döndü.

Daha sonrasında biz onun en zor zamanları atlatmış olabileceğini düşündük. Ta ki bir gün, bize bir şarkı gönderip şarkının adının Büyükanne olduğunu söyleyene dek.
Müzik videoda her gün evden okula giderken ayak bastığı yol, sokaklar ve büyükannesinin onu bisikletle eve götürdüğü patika, her gün bekledikleri otobüsler ve memleketinin son derece aşina olduğu gecesi ve gündüzü vardı. Müzik videoyu çekerken kameraman, çekim başladığında uzaktan patronu gözlemliyordu. Ona neye baktığını sorduk ve o bir süre sessizleşti. Sonra bize bu şarkıyı yazarken Lay’i gördüğünü söyledi. “Araba yol kenarında park etmişti ve o yolcu koltuğunda oturuyordu. Hepimiz yemek almak için arabadan inmiştik fakat ben bir şeyi unuttuğum için arabaya geri döndüm. Kapıyı açtığım an onu ağlayarak bu şarkıyı yazarken gördüm.”

Ancak o zaman şu sözün doğruluğunu hissettik. Eski olabilir ama yaşımız ilerledikçe daha iyi anlıyoruz. “O anda kalbinde bir tsunami yaşanıyordu ama o kadar sessizdi ki bunu yalnızca kendisi biliyordu.”

Pek çok şey geçmiş görünüyor ama aynı zamanda asla tümüyle geçmeyecek gibi.
15 Aralık 2019, Shenzhen. Lay Grand Line konser turunun son durağı. “Grandma” encore bölümünün son şarkısıydı. Nihayet Lay büyükannesini kendi yöntemiyle konserine getirdi ve onun spot ışıklarının parladığı sahnede nasıl dimdik durduğuna şahit olmasını sağladı.
2019’da kendimiz gerçek bir kaybı tecrübe etmemişken Lay Zhang’ın kaybına şahit olduk. Bu yüzden anladık ki büyümek birbiri ardına sonsuz kayıplardan oluşuyor. Bununla birlikte tüm kayıplar bir araya gelip yeni kazançlara dönüşüyor. Seni sevenler farklı yollarla, farklı hikayelerle daima yanında kalacak.

Kaybedileni geri getiremeyiz bu yüzden sahip olduklarımızın kıymetini bilelim. Umarız ‘Grandma’ şarkısını dinledikten sonra sizi derinden seven ama siz büyüdükçe zihninizde daha fazla dırdır eden ve sıkıcı birilerine dönüşen o insanlara sarılırsınız. Onlar sayesinde memleketiniz daima memleketiniz olacak ve siz daima onların kalbinde kalacaksınız.
Yarın sabah 10’da, memlekette görüşürüz.

ÇEVİRİ: Mira @Layixingturkey 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık