Ana içeriğe atla

[HABER YAZISI] POP Özel: LAY, "LIT" ile Çin kökenlerine sadık kaldı

Mandopop yıldızı LAY (Lay Zhang), bu yılın başlarında Steve Aoki ve will.i.am işbirliğiyle çıkardığı sevilen şarkısı Love You More'un başarısı sonrasında, modern hip-hop'u ve idolün Çin kökenlerine kanıt niteliğinde olan klasik Çin enstrümanlarını birleştirdiği yeni albümü "LIT"i ve (aynı isimli) müzik videosunu yayınladı.

LAY, POP’a verdiği bir röportajda şöyle dedi; "Hip-hop şu an fazlasıyla global ve popüler. Bu müzik tarzında dans etmek de gerçekten keyifli. Bunu Çin’in geleneksel enstrümanlarıyla bağdaştırmak, Çin’i insanları tanıtma konusunda harika bir yol olur diye düşündüm."


Albüm her birinde altı şarkı içeren iki kısımdan oluşuyor. LAY anlatmak istediği mesajı ve hikayeyi açıkça ifade ettiğinden emin olmak için her şarkının yazımına & yapımına katıldı. Geçmişte Travis Scott, Gucci Mane ve Drake ile çalışan ve önemli bir yapımcı olan Murda Beatz ile çalıştı. Yeni albümündeki her bir şarkının sözleri ise İngilizce ve Çincenin karışımından oluşuyor.

LIT'in yapım ve yazım sürecinin nasıl geçtiğini sorduğumuzda çok yoğun geçtiğini, bazen bunaltıcı hissettirdiğini söyledi.

"Bazı zamanlar başımın döndüğü oldu. Çok meşguldüm. En zor kısmı ise kısıtlı zamanda yapabildiğim kadar muhteşem bir şey yapmaya çalışmaktı. Hayat benim için hızlı ilerliyor. Bu yüzden müzik için elime geçen her fırsatı değerlendirmem gerekiyor."

LAY, LIT müzik videosunda bir Çin sarayının içinde kalabalık askerlerin ortasında eski bir savaşçı olarak görülüyor ve uçan büyük bir ejderha ile yüz yüze geliyor. Bu ejderha LAY için gücü ve kuvveti temsil ediyor.

nsanların yalnızca şunu bilmesini istiyorum: Siz ve ben, bir ejderha ile aynı enerjiye sahip olabiliriz. Ejderhalar ayrıca sahip olduğumuz hayalleri temsil ederler. Büyük hayaller kurmaktan korkmayın."


Solo sanatçı olarak kariyerine başlamadan önce erkek K-pop grubu EXO'nun bir üyesi olarak müzik endüstrisinde çıkış yapmıştı. Fakat şimdilerde kendi başına çalışan çok yetenekli Çinli bir sanatçı haline geldi. O, hikayesine ve Çin kültürünü tüm dünyayla paylaşma hayaline odaklanıyor.

"EXO'da çıkış yaptığımdan beri çok fazla geliştim. Ne söylemek ve ne olmak istediğimle ilgili daha net bir resim var kafamda. Müziğim, Çin kültürünü paylaşmaya ve insanlara umut vermeye odaklanıyor."

LAY o gün bugündür Çin'de ve tüm Asya’da büyük başarılar elde etti. Billboard 200 Listesi'nde en yüksek sıraya yerleşen Çince pop idolü oldu, üçüncü albümü NAMANANA ile Amerika'nın iTunes listesinde ilk 60'a giren ilk Çinli sanatçı oldu.

LAY'in yeni dijital albümü LIT'in ön satışları Çin'in QQ müzik platformunda başladı ve başlar başlamaz anında 9 sertifika rekorunu kırdı. Albüm 7 dakika 19 saniye içinde 1.5 milyon ön satışı geçti, QQ Müzik'in günlük ve haftalık albüm satışları listelerinde 1.sıraya yerleşti.


[Lütfen çevirilerimizi kaynak belirtmeden kullanmayınız. Teşekkürler.]

Çeviri: Buse @Layixingturkey
Eng: Pop Inquirer

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık