Ana içeriğe atla

[HABER YAZISI] Çin Sosyal Medyasında, “Lay Zhang’ın Ajansı Üçüncü Cinsiyet Stajyerlerini İşe Alıyor” Etiketi Gündeme Girdi

Daha çok Lay Zhang adıyla bilinen Çinli şarkıcı ve dansçı Zhang Yixing ve onun  şirketi Chromosome Entertainment, stajyer başvuru formunda cinsiyet kısmına “diğer” seçeneğini ekleyerek salı günü Çin sosyal medyasında gündem olmaya başladı.

"2021 Chromosome Entertainment Stajyer Başvuru Formu" başlıklı bir anlık görüntü, salı günü Çin'in Twitter benzeri uygulaması Sina Weibo'da viral oldu. Form cinsiyet bölümünün erkek, kadın ve diğerlerini içerdiğini gösteriyor ve bu da tüm cinsiyetlerin başvurabileceği anlamına geliyor.

“Lay Zhang'ın ajansı üçüncü cinsiyet stajyerlerini işe alıyor” etiketi salı günü öğleden sonra Sina Weibo’da 130 milyon görüntülenmeye ulaştı. Birçok Çinli internet kullanıcısı, Lay Zhang'a onay verdi ve "Davranışları Çin'in LGBTQ topluluğuna karşı daha hoşgörülü bir tutum sergilediğini gösteriyor” şeklinde yorumlar yaptılar.

Bir Çinli internet kullanıcısı Sina Weibo’da, “Konu saygı ve hoşgörü göstermeye geldiğinde, o çok iyi bir iş çıkardı. Zhang, eğlence sektörüne girme hayalleri kuran herkese saygı duyma ve topluma önyargılar olmadan sağlıklı değerler ortaya koyma konusunda örnek oluyor,” şeklinde yorum yaptı.

Bununla birlikte, bazı internet kullanıcıları, Zhang'ın şirketi üçüncü cinsiyet stajyerlerini işe alırsa, stajyerlerin yaşam alanlarını düzenlemek de dahil olmak üzere sonraki sorunlarla ilgili endişelerini dile getirdiler.

Çin Siyaset Bilimi ve Hukuk Üniversitesi'nde eşcinsel hakları konusunda uzmanlaşmış bir öğretmen olan Guo Xiaofei, salı günü Global Times'a, Zhang'ın davranışının ikili cinsiyet muhalefetinde bir atılımın başlangıcı olduğunu söyledi.

Guo, “Daha fazla şirketin ikili cinsiyet muhalefetinde ondan ders alması kesinlikle değerlidir. Tabii ki, bu sadece bir formdaki seçenekler meselesi değil, hayatta bir meydan okumadır." dedi.

Guo, bunun Çin'deki ilk durum olmadığını da sözlerine ekledi. Bazı avukatlar, bazı mahkemelerin formlarında cinsiyet için "diğer" seçeneklerine sahip olduğunu söyledi.

Guo, "Dünyadaki birçok görüşün düzenlenmesi ve toplumun gelişimine göre uyum sağlaması gerekiyor. Tıpkı geçmişte olduğu gibi, kadınların eğitim hakları için savaştık ve şimdi bu gerçekleşti," diyerek açıkladı.

7 Ekim 2020'de Zhang, dansçılar, şarkıcılar, aktörler ve modeller de dahil olmak üzere yeni yetenekli stajyerler bulmaya odaklanan kendi eğlence ajansı Çangşa Chromosome Entertainment Group'u resmi olarak faaliyete geçirdi. Şirket kısa bir süre önce Bahar İşe Alım Planını başlattı.


[Lütfen çevirilerimizi kaynak belirtmeden kullanmayınız. Teşekkürler.]


Çeviri: Raln @Layixingturkey
Kaynak: Global Times

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık