Ana içeriğe atla

[RÖPORTAJ] Lay Zhang PRODUCER için sahnenin arkasına geçmekten, Chromosome Entertainment Group’ta idol stajyerlerine mentorlük yapmaktan ve bir sanatçı olarak gelişmekten bahsediyor

 



Mükemmelliyetçi birisi olan Lay Zhang, konu müzik yapmak olduğunda mükemmeliyetten daha az bir şeyle yetinecek birisi değildir.

Örneğin son albümü PRODUCER’ı ele alalım. Bu albüm Çinli rapçi, şarkıcı-söz yazarının geçen yıl Çin gerçekçi şarkı yarışması 我是唱作人2 (CZR 2)‘de yarıştığı süreç boyunca bestelediği ve sergilediği şarkıların bir derlemesi olsa da, projenin dokuz parçası sadece basit bir stüdyo kaydından çok daha fazlasıdır.

PRODUCER’ın istikrarlı yüksek prodüksiyon değerleri –hayranların- favori açılış şarkısı ‘Joker’dan bulaşıcı rap şarkısı ‘湘江水 (Xiangjiang River)’a kadar, albümü bir patlama ile bitiren Lay’in titizliğini ve sanatına eşsiz bağlılığını kanıtlıyor.

Bir yapımcı olarak yeteneklerini sergilemesinin yanı sıra, albüm aynı zamanda 29 yaşındaki (sanatçının) memleketi Çangşa’dan en belirgin şekilde bahsedilen söz konusu '湘江水 (Xiangjiang River)’da EXO üyesinin mirasını ve köklerini tanıtıyor.

Bandwagon ile yaptığı röportajda Lay; yeni albümü PRODUCER için sahnenin arkasına geçmekten, bir sanatçı olarak büyümesinden ve kendi eğlence ajansı Chromosome Entertainment Group'un yöneticisi olarak yeni rolünü yansıtmaktan bahsetti.

PRODUCER üzerinde nasıl çalıştınız?

CZR 2’yi çekerken tüm bu şarkıları hayranlarımın dinlemesi için yayınlamak istediğimi biliyordum. İnsanlar zaten şarkılarımı duyduğu için, sadece piyasaya sürdüğümde yüksek kalitede olduğundan emin olmak istedim. Doğru bir şekilde birleştiğinden ve hazır olduğundan emin olmak için zaman harcadım. Doğru olduğundan emin olmak için birçok versiyondan geçirmek zorunda kaldım.

CZR 2 için müzik üzerinde çalışmak ve şarkıların stüdyo versiyonlarını oluşturmak nasıl bir şeydi?

Zorlayıcıydı. İyi şarkılar yapmam için çok fazla baskı vardı. Yetenekli insanlara karşı rekabet içerisindeydim. Programın sonunda, Çin’de böyle yetenekli şarkıcılardan bir şeyler öğrenme şansım olduğu için memnunum.

PRODUCER üzerinde çalışırken karşılaştığınız yaratıcı zorluklar nelerdi?

Karşılaştığım zorluk, şarkıların nasıl daha iyi hale getirileceğini bulmaktı. Herkes çoktan şarkıların canlı halini CZR 2’de duymuştu. Bu yüzden şarkıları yeni bir deneyime dönüştürmenin yollarını düşünmek zorundaydım, böylece insanlar yeni bir şey hissedebilirdi.




Yeni solo materyalinizle bir sanatçı olarak nasıl geliştiğinizi gördünüz?

Kültürümle daha çok temas halindeyim. Dünyanın benim halkımı tanımasını istiyorum. Hikayelerimizi hissetmelerini ve seslerimizi duymalarını istiyorum. Çin kültüründe çok fazla paylaşılmamış şey var. Çin kültürünü dünya çapında tanıtmayı umuyorum.

Sahip olduğunuz farklı rolleri nasıl ayırt edersiniz -bir sanatçı, bir yaratıcı, Chromosome Entertainment Group'un lideri olarak?

Chromosome Entertainment Group'u başlatabildiğimiz için çok mutlu hissediyorum. Bu gerçekleşen bir hayal. Tüm bu rolleri dengelemek zor bir iş. Bir lider olarak, zor kararlar vermeli ve şirket için en iyisinin ne olduğuna karar vermeliyim. Bir sanatçı olarak, stüdyoda pratik ve provalar yaparak zaman harcamalıyım üstelik yaş aldıkça pratikler daha da zorlaşıyor. Bir yaratıcı olarak, sürekli yeni ilham arıyorum ve dünyayla paylaşmak istediğim sesi bulmaya çalışıyorum. Tüm bunları yapmaya fırsatım olduğu için minnettar hissediyorum.

2021'in geri kalanı için planlarınız neler?

2021 stajyerlerim ve benim için çok yoğun olacak. Hazırlık aşamasında birkaç projemiz var. Farklı sesler ve fikirler deniyorum. Bu yıl neler olacağını herkesle paylaşmak için heyecanlıyım.


*Lütfen çevirilerimizi kaynak belirtmeden kullanmayınız. Teşekkürler.*

Çeviri: RaIn

Kaynak: Bandwagon

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[PROGRAM ÇEVİRİ] Idol Producer 1. Sezon Tüm Bölümleri

Idol Producer 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İzleme Linki 2: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Idol Producer 1

Zhang Yixing'in Geçmişine Biraz Göz Atmaya Ne Dersiniz?

Anlatımlar 2005'ten bu yana Yixing'in sadık hayranı olan Tang Tang isimli bir kıza ait. Lay 2005 yılında Çin'de Star Academy programında yer aldığı sıralarda kendi baidu forumuna sahipti. Bu kişi, forumu onca yıl boyunca yöneten hayran. Hayranlarıyla buluşmada: Lay ile birkaç kez buluştuk. Onlardan biri gerçekten sıcak bir gündü fakat akşam fazlasıyla rüzgarlı oldu.  Arkadaşımla ben epey gergindik ama Lay gerçekten uyumlu, sıcakkanlı ve arkadaş canlısıydı tüm o zaman boyunca gülümsedi. Oturdu ve bizimle bir süre arkadaş gibi sohbet etti, hiç de gösterişli bir tavır sergilemedi. Üstelik bizim ricamız üzerine gitar çaldı ve dans etti. Arkadaşım Changshalı olmadığından ona çevreyi göstermeye gidecektik, dışarı çıktığımızda havanın iyice soğuduğunu farkettik. (kısa kollu giyiyordum) Lay bize baktı ve ''Bugün rüzgar çok kuvvetli. TangTang (hayran) kısa kollu giymiş neden sana çevreyi daha sonra göstermiyoruz, hadi içeri girelim. Sizinle biraz daha sohbet edeceği

[PROGRAM ÇEVİRİ] Go Fighting Bölümleri

Go Fighting 1. Sezon 1. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 2. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 3. Bölüm İzleme Linki: Tık tık İndirme Linki: Tık tık Go Fighting 1. Sezon 4. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 5. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 6. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 7. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 8. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 9. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 10. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık Go Fighting 1. Sezon 11. Bölüm İzleme Linki:  Tık tık İndirme Linki:   Tık tık